Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce sestdien ieņēma tikai 19. vietu Vācijas trasē Oberhofā notiekošā Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā.

Tikmēr par sacensību uzvarētāju kļuva Vācijas sportiste Dajana Eitbergere, kura par 0,047 sekundēm apsteidza Pasaules kausa kopvērtējuma līderi un tautieti Natāliju Geizenbergeri. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās vēl viena vāciete Tatjana Hifnere.

Savukārt Cauce no uzvarētājas divu braucienu summā atpalika par 1,411 sekundēm, kopumā apsteidzot vien četras sāncenses.

Jau pēc pirmā brauciena Cauce atradās 19. vietā. Pēc daudzsološa tā sākuma viņa pieļāva pāris acīmredzamas kļūdas, kas lika uzrādīt diezgan pieticīgu rezultātu. Savukārt otrajā braucienā latviete trasi veica nedaudz ātrāk, bet tik un tā starts bija kļūdains, summā savu pozīciju neuzlabojot.

Cauce piektdien Nāciju kausā bija trešā un kvalificējās pamatsacensībām. Tajās šoreiz neiekļuva Ulla Zirne un Kendija Aparjode, kuras Nāciju kausā palika attiecīgi 13. un 17. vietā, Zirnei paliekot pirmajai aiz pamatsacensību dalībnieču strīpas.

Jau ziņots, ka pirms tam sestdien brāļi Andris un Juris Šici izcīnīja piekto vietu divnieku sacensībās, kamēr Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš palika devītie, bet Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs ieņēma 18. pozīciju.

Svētdien šī Pasaules kausa posma ietvaros sacensības aizvadīs kungi un stafetes komandas. Vīriem startēs Kristers Aparjods un Artūrs Dārznieks, bet pieredzējušais Inārs Kivlenieks piektdien Nāciju kausā piedzīvoja kritienu un pamatsacensībām nekvalificējās.

Iepriekšējā posmā, kas pirms nedēļas notika Kēnigszē trasē Latvijas sportisti startēja neveiksmīgi. Divniekos labākie no latviešiem bija Šici, kuri ieņēma 12. vietu, kamēr Gudramovičs/Kalniņš palika pozīciju zemāk. Dāmām labākā ar 16.vietu bija Cauce, bet kungiem visaugstāk tika Kivlenieks, kurš ierindojās 13. pozīcijā.

Latvijas kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis gada izskaņā Siguldā lauza plaukstu, kas viņam liegs piedalīties februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Pēc komandas iekšējās atlases jau iepriekš bija zināms, ka vīru vieniniekos Phjončhanā startēs Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks, kamēr Rozītim un Artūram Dārzniekam pēc pieciem Pasaules kausa posmiem un divām kontrolsacensībām bija teju identisks rezultāts, bet Olimpiādē Latviju varēs pārstāvēt vien trīs vīru vieninieki.

Šobrīd ir zināms, ka Phjončhanā, ja nenotiks kādi negaidīti pavērsieni, startēs arī Cauce, Zirne un Aparjode, kā arī divnieki brāļi Andris un Juris Šici un Gudramovičs/Kalniņš.

Latvijas kamaniņu braucējiem līdzšinējā sezona nav izvērtusies tāda kā vēlētos, vienīgo reizi uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos latviešiem kāpjot vien piektajā etapā, kad Leikpleisidas trasē ASV trešo vietu Sprinta kausā izcīnīja brāļi Andris un Juris Šici.

Pasaules kausa sezona janvāra beigās noslēgsies ar Eiropas čempionātu Siguldā.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006. gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010. gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014. gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!