Foto: F64
Latvijas labākā dāmu kamaniņu braucēja Elīza Cauce sestdien ASV trasē Pārksitijā pieļāva kļūdu otrajā braucienā un palika 17.pozīcijā Pasaules kausa ceturtajā posmā.

Cauce pirmajā braucienā uzrādīja 12.labāko rezultātu, tomēr otrajā trases beigu daļā pieļāva kļūdu un sasniedza vien 18.rezultātu, bet summā atkrita uz 17.pozīciju.

Līdz ar to Cauce neieguva iespēju piedalīties vēlāk sestdien gaidāmajās Sprinta kausa sacensībās.

Dubultuzvaru izcīnīja amerikānietes. Labākā abos braucienos bija Erina Hemlina, kurai summā par 0,127 sekundēm piekāpās Emilija Svīnija. Savukārt trešo vietu guva kanādiete Aleksa Gouga.

Pēc pirmā brauciena otrajā vietā bija krieviete Tatjana Ivanova, bet otrajā braucienā viņa piedzīvoja kritienu.

Cauce summā uzvarētājai zaudēja 1,369 sekundes.

Tikmēr vēl viena latviete Ulla Zirne pirmajā braucienā bija pati lēnākā un ieņēma 24.pozīciju, bet otrajā uzrādīja 21.rezultātu un summā pakāpās uz 22.vietu. Viņa Hemlinai zaudēja 1,980 sekundes.

Tāpat sestdien Pasaules kausa pamatsacensībās debitēja latviešu izcelsmes kanādiete Brūka Apškrūma, kura divu braucienu summā izcīnīja 19.vietu.

Vēlāk sestdien plkst.23.10 sāksies Sprinta kauss, kur sportisti cīnīsies par papildu punktiem Pasaules kausa kopvērtējumā. Vispirms uz starta dosies divnieku ekipāžas, pēc tam dāmas, bet sacensības noslēgs kungi. Sprinta kausā pie starta tiek 15 labākie katrā disciplīnā pēc Pasaules kausa posmā sasniegtajiem rezultātiem.

Piektdien Latvijai pirmo reizi šosezon uz goda pjedestāla ļāva kāpt brāļi Andris un Juris Šici, kuri guva otro vietu divnieku sacensībās. Tikmēr otra Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš guva septīto vietu. Zīmīgi, ka spēcīga sniega dēļ divnieku sacensību uzvarētājs tika noteikts vien pēc viena brauciena rezultātiem.

Savukārt sacensībās vīriešiem piektdien Riks Kristens Rozītis ieņēma 19.vietu, kamēr Inārs Kivlenieks otrajā braucienā gandrīz krita un palika 30.pozīcijā.

Pēc posma Pārksitijā atlikušie pieci Pasaules kausa etapi risināsies Jaunajā gadā.

Pasaules kausa posms Siguldas trasē gaidāms 14. un 15.janvārī, kas būs sestais sezonā. Tikmēr pasaules čempionāts kamaniņu sportā gaidāms 27.-29.janvārī Īglsas trasē Austrijā, bet pasaules junioru čempionāts šogad risināsies Siguldā, kur notiks arī pasaules junioru čempionāts bobslejā un skeletonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!