Foto: F64

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Tīruma nebiju gaidījusi ceturto vietu svētdien Siguldā notikušajās Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā, astotā, posma sieviešu sacensībās, atzina sportiste.

Kā ziņots, Elīza Tīruma pēc pirmā brauciena ieņēma ceturto vietu, bet otrajā spēja nosargāt pirmajā braucienā ieņemto pozīciju.

Divu braucienu summā E.Tīruma uzvarētājai vācietei Natālijai Geisenbergerei zaudēja 0,306 sekundes.


Šis ir Latvijas sportistes augstākais sasniegums karjerā.

"Uz startiem gāju bez stresa un centos tos uztvert kā treniņbraucienus. Šādu rezultātu gan nebiju gaidījusi," pēc sacensībām sarunā ar pastāstīja Tīruma. "Esmu ļoti priecīga, taču primāri gatavojos diviem braucieniem bez rupjām kļūdām. Sasniegtais rezultāts rada motivāciju un rāda, ka varu sevi šajā konkurencē pierādīt. Laika apstākļi īpaši netraucēja, jo tie visiem bija vienādi."

"Māsa [Maija Tīruma] iepriekš Pasaules kausa posmos ir bijusi trešā, tāpēc man ir kur tiekties. Allaž vēlos sasniegt tikai augstākos rezultātus," piebilda Elīza Tīruma.

Jau vēstīts, ka aizvadītajās sacensībās 19.vietu ieņēma Saiva Dambīte, kura uzvarētājai zaudēja 3,270 sekundes, bet divas pozīcijas zemāk ierindojās Maija Linde, kura no uzvarētājas atpalika par 5,351 sekundi.

"Ar sniegumu neesmu apmierināta, jo ļoti patraucēja lielais uztraukums," paškritiska bija Linde. "Vismaz esmu finišējusi, kas arī bija primārais mērķis. Pieredze tomēr nāk ar gadiem, tāpēc arī uztraukums pazudīs tikai tad, kad šādās sacensībās braukšu regulāri. Nākotnē noteikti vēlos startēt visos Pasaules kausa izcīņas posmos."

"Iznākums, salīdzinot ar treniņiem, bija gana labs," izteicās Dambīte. "Bija kļūdas, taču tās man nākotnē būs iespēja labot. Galvenais bija vienkārši labi nobraukt, jo trenējos tikai ceturto gadu un otro gadu startēju junioros. Šī gada junioru pasaules čempionātā nestartēju, tikai patrenējos trasē, jo vieta tika dota olimpiešiem. Atšķirība starp junioru sacensībām un Pasaules kausa ir milzīga, taču ticu, ka varēšu piepildīt savu galveno mērķi - starts olimpiskajās spēlēs."

Kā ziņots, Nāciju kausa sacensībās piektdien E.Tīruma ieņēma devīto vietu, Dambīte ierindojās 11.pozīcijā, bet Linde palika 15.vietā. Vēl viena Latvijas sportiste Ieva Gudramoviča piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

Latvijai sacensībās nepalīdzēja vadošā sieviešu sportiste Maija Tīruma, kura guvusi ceļa traumu.

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm tagad E.Tīruma ar 184 punktiem atrodas 16.vietā, tikai divos posmos startējušā M.Tīruma tikusi pie 62 punktiem, kas dod 29.pozīciju, Dambīte ar 22 punktiem ieņem 37.vietu, bet Linde ar 20 punktiem 46 sportistu konkurencē atrodas 38.vietā.

Kopvērtējuma augšgalā dominē vācietes - līdere ar 676 punktiem ir Tatjana Hifnere, viņai 26 punktus zaudē Geisenbergere, bet trešā ar 535 punktiem ir Anke Višņevski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!