Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas kamaniņu braucēja Maija Tīruma sestdien pēc Siguldā notikušā ledus trašu sportistu sezonas noslēguma pasākuma paziņojusi par sportistes karjeras beigām.

Pieredzējušajai Tīrumai pēdējās divas sezonas veselības problēmu dēļ sanāca ļoti saraustītas un tāpēc viņa nolēmusi dot iespēju jaunajām sportistēm.

"Pēdējie divi gadi man bijuši nekādi un šobrīd neredzu iespēju atgūt sevi normālā sportiskajā formā, jo veselības problēmas var atkal parādīties," sarunā ar aģentūru LETA teica sportiste. "Būtu muļķīgi tikai cerēt un aizņemt kādas jaunās meitenes vietu. Viņām starts Olimpiādē būs milzīga pieredze, bet es tur jau esmu bijusi un stipri šaubos, ka varētu cīnīties par desmitnieku."


Tīruma atgādināja, ka arī šīs sezonas sākumā, kad bija labā fiziskajā formā un jutusies labi, augstāk par 15.vietu Pasaules kausa posmos nespēja pakāpties.

Savas karjeras pēdējās sacensībās, Siguldā notikušajā Latvijas čempionātā Maija Tīruma sestdien minimāli piekāpās savai jaunākajai māsai Elīzai.

Savukārt komandu sacensībās sestdien uzvarējusi tieši M.Tīrumas komanda, kurā bija arī Inārs Kivlenieks, skeletonists Tomass Dukurs un Oskara Melbārža bobsleja divnieku ekipāža.

Savas karjeras laikā M.Tīruma piedalījās trijās olimpiskajās spēlēs. 2002.gadā Soltleiksitijā viņa 18 gadu vecumā izcīnīja 18.vietu, pēc četriem gadiem Turīnā pakāpās līdz 17.pozīcijai, bet sekmīgākā Olimpiāde bija pirms četriem gadiem Vankūverā, kad pēc pirmā brauciena atradās pat ceturtajā vietā, bet noslēgumā izcīnīja devīto vietu.

Tāpat M.Tīruma izcīnīja divas bronzas godalgas pasaules čempionātu komandu sacensībās un 2008.gadā Čezānas trasē stafetē uzvarēja Eiropas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!