Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Tīruma iepriekšējās sacensībās pārrāvusi ceļgala saites, tomēr sportiste ir apņēmības pilna piedalīties šajā nedēļas nogalē Siguldā gaidāmajā pasaules čempionātā.

Janvāra pēdējā dienā Norvēģijā notikušajās Pasaules kausa sacensībās Tīruma pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu.

"Kamana uzkrita man uz kājas un pārrāvu saites," sarunā ar aģentūru LETA pauda sportiste. "Pirmdien pirmo reizi mēģināju braukt. Fizioterapeiti "noteipoja" kāju, dakteri sadeva pretsāpju līdzekļus un brauciena laikā kāju nejutu."

Tīruma stāstīja, ka fizioterapeits tagad katru dienu uz Siguldas trasi brauc, un vienīgās sāpes sportistei ir finišā, kad nepieciešams kamanu nobremzēt.

"Pasaules čempionātā startēšu un darīšu visu, kas manos spēkos," pauda Elīza, kura ikdienā pārvietojas ar kruķiem.

Šajā sezonā Tīruma Pasaules kausa etapos labāko astotniekā iekļuvusi četras reizes. Viņa iekrājusi 266 punktus un kopvērtējumā atrodama 12.pozīcijā.

Kā zināms, traumas dēļ Latvijai pasaules čempionātā nepalīdzēs arī vīru braucējs Kristaps Mauriņš, bet no smadzeņu satricinājuma atkopies Artūrs Dārznieks.

Pasaules čempionāts risināsies sestdien un svētdien. Dāmas trasē dosies pirmajā dienā, bet svētdien Tīrumai plānota dalība arī stafetē.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāts Siguldas trasē risinājās 2003.gadā, vēl tā divas reizes uzņēmusi Eiropas čempionātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!