Foto: LETA

Latvijas kamaniņu braucēja Ulla Zirne sestdien Vācijas trasē Vinterbergā notiekošā Pasaules kausa sezonas pirmā posma dāmu sacensībās izcīnīja astoto vietu, kamēr vairāk pieredzējusī Elīza Cauce bija 12. pozīcijā.

Pateicoties labvēlīgiem laikapstākļiem, pirmajā braucienā Vinterbergā vairākas reizes tika labots trases rekords. Pirmā no Latvijas sportistēm sestdien trasē devās Zirne, kura finišu sasniedza pēc 56,005 sekundēm. Šāds rezultāts viņai kādu laiku ļāva atrasties augstajā otrajā vietā.

Tomēr, sacensībām uzņemot apgriezienus, Zirne noslīdēja zemāk un pirmajā braucienā bija devītā. Savukārt Cauce trasē devās priekšpēdējā, taču neaizvadīja pārāk sekmīgu braucienu, finišu sasniedzot pēc 56,129 sekundēm, kas viņai pēc pirmā brauciena lika ieņemt 14. vietu.

Otrajā braucienā latvietēm savas pozīcijas izdevās uzlabot. Zirne trasi veica 55,840 sekundēs, tādējādi uzlabojot savu rezultātu, kas turklāt viņai kopējā ieskaitē un arī konkurenšu kļūdu dēļ izdevās summā pacelties uz astoto vietu.

Tikmēr Cauce otrajā braucienā arī trasi veica ātrāk - 55,843 sekundēs, kas viņai summā ļāva veikt divu vietu kāpumu un pakāpties uz 12. vietu.

Par sacensību uzvarētāju tikmēr tika kronēta pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēja Natālija Geisenbergere no Vācijas, no kuras Zirne atpalika 1,121 sekundi, bet Cauce no pirmās vietas atpalika par 1,248 sekundēm.

Vācijas sportistes sestdien sieviešu sacensībās aizņēma visu goda pjedestālu. Otrajā vietā bija Tatjana Hifnere, kura uzvarētājai piekāpās par 0,408 sekundēm, kamēr trešā bija Dajana Eitbergere.

Ziņots, ka Zirne Nāciju kausā, kas vienlaicīgi bija arī kvalifikācijas sacensības, piektdien ierindojās sestajā vietā. Savukārt Kendija Aparjode palika 17. pozīcijā, bet, lai kvalificētos pamatsacensībām, viņai vajadzēja būt par četrām pozīcijām augstāk.

Sestdien paredzētas sacensības arī divniekiem, kur pirmais brauciens notiks plkst. 13.40, bet otrais paredzēts plkst. 15. Sacensības tiešraidē varēs vērot televīzijas kanālā "Best4Sport TV".

Latviju šajās sacensībās pārstāvēs Andra un Jura Šicu divnieku ekipāža, Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kā arī Latvijas jaunā ekipāža Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs. Brāļiem Šiciem vieta pamatsacensībās pienācās automātiski, bet Gudramovičs/Kalniņš Nāciju kausā bija otrie, kamēr Putins/Marcinkēvičs ieņēma astoto vietu.

Svētdien Vinterbergā sacentīsies vīri, kā arī notiks Sprinta kauss. Vīru sacensībās uz starta dosies Inārs Kivlenieks, Riks Kristens Rozītis, Kristers Aparjods, Kristaps Mauriņš un Artūrs Dārznieks.

Pēc Vinterbergas līdz Jaungadam sekos posmi Leikplesidā (ASV), Vistlerā (Kanādā) un Parksitijā (ASV). Uz Ziemeļameriku dosies Cauce, Rozītis, Šici, Gudramovičs/Kalniņš, Kivlenieks un Zirne. Pēdējie divi ceļazīmes nopelnīja īpašos kontroltreniņos.

Pasaules kausa posms Siguldas trasē gaidāms 14. un 15. janvārī, kas būs sestais sezonā. Savukārt kopā kalendārā ieplānoti deviņi Pasaules kausa posmi.

Tikmēr pasaules čempionāts kamaniņu sportā gaidāms 27. - 29. janvārī Īglsas trasē Austrijā, bet pasaules junioru čempionāts šogad risināsies Siguldā.

Pagājušajā sezonā Latvijas kamaniņu braucēji sekmīgi startēja sezonas svarīgākajās sacensībās - Eiropas čempionātā Cauce izcīnīja sudraba medaļu individuālajās sacensībās, kā arī komandā ar Dārznieku un Šiciem guva otro vietu arī stafetē. Savukārt pasaules čempionātā Cauce, Kivlenieks, kā arī Šici izcīnīja sudraba medaļas stafetē. Vēl pasaules meistarsacīkstēs Šici bija ceturtie sprinta sacensībās un piektie divnieku pamatsacensībās, piekto vietu dāmām izcīnīja Cauce, savukārt Rozītis palika uzreiz aiz goda pjedestāla U-23 vecuma grupas sportistiem, bet kopējā vērtējumā vīriešiem ieņēma desmito vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!