Foto: F64
Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce svētdien izcīnīja 13.vietu Pasaules kausa otrajā posmā kamaniņu braukšanā, kas risinās Vinterbergas trasē Vācijā, kamēr Ulla Zirne, kura bija virs Cauces, tika diskvalificēta.

Pēc pirmā brauciena Cauce bija 14.pozīcijā, bet otrajā uzrādīja devīto labāko rezultātu, kas ļāva pakāpties par vienu pozīciju.

Sacensībās pārliecinoši triumfēja titulētā vāciete Natālija Geizenbergere, kura divu braucienu summā Cauci apsteidza par 1,011 sekundēm.

Tikmēr vēl viena latviete Kendija Aparjode izcīnīja 19.vietu, uzvarētājai zaudējot 1,607 sekundes. Aparjode 19.rezultātu sasniedza abās trases veikšanas reizēs.

Savukārt Zirne savu pirmo braucienu veica nedaudz ātrāk par Cauci, tomēr nedaudz vēlāk viņa tehniskas neatbilstības dēļ saņēma diskvalifikāciju.

Augšgalā otro vietu izcīnīja Tatjana Hifnere, kura uzvarētājai zaudēja 0,348 sekundes, bet pie bronzas tika amerikāniete Sammera Bričera, kura uz goda pjedestāla tikusi pirmo reizi karjerā.

Zīmīgi, ka pēc pirmā brauciena Bričera dalīja otro vietu ar savu tautieti Emiliju Svīniju, tomēr otro braucienu abas amerikānietes veica vājāk.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc diviem posmiem līdere ar maksimāli iespējamajiem 100 punktiem ir Geizenbergere, kurai ar 155 punktiem seko Hifnere, bet trešā ar 119 punktiem ir svētdien vien 11.vietu guvusī vāciete Dajana Eitbergere.

Cauce ar 53 punktiem dala 17.vietu, kamēr Zirne 36 punktiem ir 22.pozīcijā. Savukārt 25.pozīcijā ar 30 punktiem ir Elīna Ieva Vītola, kura gan pamatsacensībām vēl nav spējusi kvalificēties, bet Aparjode ar 23 punktiem atrodas 30.pozīcijā.

Posms noslēgsies ar Sprinta kausu, kas sāksies plkst.15.05 pēc Latvijas laika. Tur visās trijās ieskaitēs piedalīsies šī posma piecpadsmit labākās ekipāžas. Posmu tiešraidē translē televīzijas kanāls "Best4Sport".

Piektdien dāmas kvalifikāciju aizvadīja Nāciju kausā. Tajā Zirnei un Caucei nevajadzēja piedalīties, bet Aparjode ieņēma vien 12.vietu un pamatsacensībām kvalificējās kā priekšpēdējā. Tikmēr Elīna Ieva Vītola guva 15.vietu un palika vien 0,13 sekunžu attālumā no pamatsacensībām.

Sezonas pirmajā etapā pirms nedēļas Zirne ar teicamu otro braucienu spēja izcīnīt desmito vietu, kamēr Cauce ierindojās 18.pozīcijā. Viņas bija vienīgās latvietes pamatsacensībās.

Tāpat svētdien risināsies Sprinta kauss. Tajā tradicionāli tiek veikts viens brauciens, turklāt laika atskaite sākas nevis no starta vietas, bet gan aptuveni 100 metrus pēc tā, kad kamaniņu braucēji jau ir ieskrējušies. Sprinta kausā pie starta tiek 15 labākie katrā disciplīnā pēc Pasaules kausa posmā sasniegtajiem rezultātiem. Sprinta kausā tiek sadalīti arī Pasaules kausa kopvērtējuma punkti.

Pirmajā sacensību dienā sestdien no Latvijas Sprinta kausam kvalificējās Riks Kristens Rozītis, brāļu Andra un Jura Šicu ekipāža, kā arī Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa divnieks.

Ziņots, ka vīru sacensībās Rozītis sestdien Vinterbergas trasē ieņēma 13.vietu, kamēr 17.vietu guva talantīgais Kristers Aparjods, 24.vietā 29 sportistu konkurencē ierindojās Artūrs Dārznieks, bet pieredzējušais Inārs Kivlenieks krita pirmajā braucienā un nefinišēja.

Tikmēr divniekos Šici pēc pirmā brauciena bija otrie, bet noslēgumā atkrita uz sesto pozīciju, kamēr Gudramovičs un Kalniņš noslēdza pirmo desmitnieku, bet jaunie Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs ieņēma 20.pozīciju 23 ekipāžu vidū.

Pēc Vinterbergas sportisti nākamnedēļ sacentīsies Altenbergā, kam sekos divi posmi Ziemeļamerikā.

Pasaules kausa sezona janvāra beigās noslēgsies ar Eiropas čempionātu Siguldā. Savukārt Phjončhanas olimpisko spēļu atlase ilgs līdz šī gada beigām, bet Latvija, visticamāk, sacensībās piedalīsies ar maksimālo dalībnieku skaitu - trim vīriem, trim dāmām un divām divnieku ekipāžām.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!