Foto: F64

Latvijas kamaniņu braucējs Artūrs Dārznieks svētdien ierindojās 13. vietā Vācijas trasē Oberhofā notiekošā Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā, kamēr vēl viens latvietis Kristers Aparjods palika 16. pozīcijā.

Tikmēr par šo sacensību uzvarētāju pārliecinoši kļuva titulētais vācietis Fēlikss Lohs, kurš otrās vietas ieguvēju Semjonu Pavļičenko no Krievijas divu braucienu summā apsteidza par 0,267 sekundēm.

Zīmīgi, ka vēl pēc pirmā brauciena Pavļičenko bija tikai ceturtajā vietā, bet trešo pozīciju svētdien izcīnīja cits Vācijas kamaniņu braucējs Andi Langenhans, kurš uzvarētājam piekāpās par 0,295 sekundēm.

Savukārt Dārznieks no Loha atpalika par 0,651 sekundi, bet Aparjods piekāpās par 0,789 sekundēm.

Dārznieks savu pirmo braucienu veica diezgan sekmīgi, lai gan tā startā pieļāva nelielu kļūdu, taču kopumā nobrauca pārliecinoši un kādu laiku viņš bija sacensību līderis, bet noslēgumā uzrādīja 13. rezultātu. Savukārt pēc viņa startējošais Aparjods nespēja tautieti apbraukt un trasē nebija tik ātrs, noslēgumā pirmajā braucienā ierindojoties 15. vietā.

Arī otro braucienu Dārznieks veica bez lielām kļūdām, turklāt tā laikā vairāki citi braucēji piedzīvoja kritienus. Noslēgumā gan latvietis saglabāja iepriekš ieņemto 13. vietu, kamēr Aparjodam savu rezultātu uzlabot neizdevās, summā atkāpjoties par vienu vietu un ieņemot 16. pozīciju.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīciju ar 671 punktu ieņem Lohs. Viņam ar 568 punktiem seko svētdien devītajā vietā palikušais austrietis Volfgangs Kindls, bet trešais ar 521 punktu ir Pavļičenko.

No latviešiem visaugstāk tagad ir Aparjods, kurš ar 192 punktiem ir 19. vietā, bet Kivlenieks ar 174 punktiem ir pozīciju zemāk. Tikmēr 23. pozīcijā ar 150 punktiem atrodas traumētais Riks Kristens Rozītis, 27. vietu ieņem 122 punktus izcīnījušais Dārznieks, kamēr Kristaps Mauriņš ar 37 punktiem ir 40. pozīcijā.

Savukārt plkst. 14.10 pēc Latvijas laika sāksies stafetes sacensības. Šo Pasaules kausa posmu kamaniņu sportā tiešraidē pārraida televīzijas kanāls "Best4Sport".

Vīriešu konkurencē Latviju svētdien pārstāvēja tikai Aparjods un Dārznieks, bet pieredzējušais Inārs Kivlenieks piektdien Nāciju kausā piedzīvoja kritienu un pamatsacensībām nekvalificējās. Tikmēr Aparjods piektdien Nāciju kausā bija ceturtais, bet Dārznieks ierindojās devītajā pozīcijā.

Sestdien šī Pasaules kausa posma ietvaros brāļu divnieks Andris un Juris Šici izcīnīja piekto vietu, kamēr Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš palika devītie, bet Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs ieņēma 18. pozīciju.

Savukārt dāmām vienīgā Latvijas pārstāve Elīza Cauce palika tikai 19. vietā.

Šajā Pasaules kausa etapā sākas cīņa par starta grupām Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kur Latviju pārstāvēs desmit kamaniņu braucēji. Ja netiks piedzīvotas kādas veselības problēmas, no šī posma dalībniekiem uz Dienvidkoreju nedosies vienīgi Putins un Marcinkēvičs.

Latvijas kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis gada izskaņā Siguldā lauza plaukstu, kas viņam liegs piedalīties februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Pēc komandas iekšējās atlases jau iepriekš bija zināms, ka vīru vieniniekos Phjončhanā startēs Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks, kamēr Rozītim un Artūram Dārzniekam pēc pieciem Pasaules kausa posmiem un divām kontrolsacensībām bija teju identisks rezultāts, bet Olimpiādē Latviju varēs pārstāvēt vien trīs vīru vieninieki.

Šobrīd ir zināms, ka Phjončhanā, ja nenotiks kādi negaidīti pavērsieni, startēs arī Elīza Cauce, Ulla Zirne un Kendija Aparjode, kā arī divnieki brāļi Andris un Juris Šici un Gudramovičs/Kalniņš.

Latvijas kamaniņu braucējiem līdzšinējā sezona nav izvērtusies tāda kā vēlētos, vienīgo reizi uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos latviešiem kāpjot vien piektajā etapā, kad Leikpleisidas trasē ASV trešo vietu Sprinta kausā izcīnīja brāļi Andris un Juris Šici.

Pasaules kausa sezona janvāra beigās noslēgsies ar Eiropas čempionātu Siguldā.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006. gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010. gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014. gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!