Foto: LETA

Latvijas kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks svētdien Vācijas trasē Vinterbergā izcīnīja 13. vietu Pasaules kausa (PK) sezonas pirmajā posmā, kamēr Riks Kristens Rozītis pēc pirmā brauciena bija ceturtais, bet otrajā pieļāva kļūdu, kas liedza cīnīties par goda pjedestālu.

Kivlenieks pirmajā braucienā bija desmitais, bet otrajā braucienā uzrādīja 19. rezultātu, summā tiekot pie 13. vietas, tādējādi kā vienīgais no Latvijas vīriem kvalificējoties vēlāk gaidāmajās sacensībās Sprinta kausā.

Par uzvarētāju tika kronēts vācietis Johaness Ludvigs, kurš otrās vietas ieguvēju krievu Romānu Repilovu apsteidza par 0,189 sekundēm, bet trešo vietu ieņēma Vācijas kamaniņu braucējs Andi Langenhans, kurš uzvarētājam zaudēja 0,245 sekundes.

Savukārt Inārs Kivlenieks no Ludviga atpalika par 0,545 sekundēm, ieņemot 13. vietu. Tikmēr Rozītis pirmajā braucienā bija ceturtais, bet otrajā braucienā nodriftēja un uzrādīja 24. rezultātu, kas summā viņam deva 17. vietu. Artūrs Dārznieks ierindojās 22. vietā, bet viņam sekoja Kristers Aparjods, kamēr Kristaps Mauriņš ieņēma 27. pozīciju.

Pēc tam pulksten 14 tiks dots starts Sprinta kausam, kurā piedalīsies katru pamatsacensību 15 labākie sportisti. Sacensības tiešraidē varēs vērot kanālā "Best4Sport TV".

Dāmu konkurencē Sprinta kausam kvalificējušās Elīza Cauce un Ulla Zirne, bet divniekiem labāko piecpadsmitniekā iekļuva Andris un Juris Šici, kā arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš.

Vēstīts, ka Šici sestdien izcīnīja augsto ceturto vietu, Gudramovičs/Kalniņs ierindojās 11. vietā, bet trešā Latvijas divnieku ekipāža ar jaunajiem Kristenu Putinu un Imantu Marcinkēviču pirmajā posmā ierindojās 18. vietā.

Savukārt dāmu sacensībās Zirne izcīnīja astoto vietu, kamēr vairāk pieredzējusī Cauce bija 12. pozīcijā. Tikmēr Kendija Aparjode Nāciju kausā palika 17. pozīcijā, bet, lai kvalificētos pamatsacensībām, viņai vajadzēja būt par četrām pozīcijām augstāk.

Pēc Vinterbergas līdz Jaungadam sekos posmi Leikplesidā (ASV), Vistlerā (Kanādā) un Parksitijā (ASV). Uz Ziemeļameriku dosies Cauce, Rozītis, Šici, Gudramovičs/Kalniņš, Kivlenieks un Zirne. Pēdējie divi ceļazīmes nopelnīja īpašos kontroltreniņos.

Pasaules kausa posms Siguldas trasē gaidāms 14. un 15. janvārī, kas būs sestais sezonā. Savukārt kopā kalendārā ieplānoti deviņi Pasaules kausa posmi.

Tikmēr pasaules čempionāts kamaniņu sportā gaidāms 27. - 29. janvārī Īglsas trasē Austrijā, bet pasaules junioru čempionāts šogad risināsies Siguldā.

Pagājušajā sezonā Latvijas kamaniņu braucēji sekmīgi startēja sezonas svarīgākajās sacensībās - Eiropas čempionātā Cauce izcīnīja sudraba medaļu individuālajās sacensībās, kā arī komandā ar Dārznieku un Šiciem guva otro vietu arī stafetē. Savukārt pasaules čempionātā Cauce, Kivlenieks, kā arī Šici izcīnīja sudraba medaļas stafetē. Vēl pasaules meistarsacīkstēs Šici bija ceturtie sprinta sacensībās un piektie divnieku pamatsacensībās, piekto vietu dāmām izcīnīja Cauce, savukārt Rozītis palika uzreiz aiz goda pjedestāla U-23 vecuma grupas sportistiem, bet kopējā vērtējumā vīriešiem ieņēma desmito vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!