Foto: F64
Latvijas divnieku ekipāža Andris un Juris Šici ceturtdien izcīnīja uzvaru Altenbergas trasē Vācijā notiekošā pasaules čempionāta kamaniņu sportā kvalifikācijas sacensībās.

Latvijas sportisti trasi veica 42,219 sekundēs, par 0,047 sekundēm apsteidzot čehus Lukašu un Antoninu Brožus, kas ieņēma otro vietu.

Vēl no Latvijas divnieku ekipāžām kvalifikācijas sacensībās Andrejs Bērze/Uldis Logins ieņēma sesto vietu, no Šiciem atpaliekot par 0,166 sekundēm, bet Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš ierindojās desmitajā pozīcijā 16 ekipāžu konkurencē. Viņi uzvarētājiem zaudēja 0,407 sekundes.

Kvalifikācijas sacensībās vīriešiem Inārs Kivlenieks izcīnīja otro vietu, Mārtiņš Rubenis ieņēma sesto vietu, bet Kristaps Mauriņš ierindojās 14.pozīcijā 22 startējušo sportistu konkurencē.

Pašreizējais Latvijas izlases līderis Kivlenieks trasi veica 54,594 sekundēs, tikai par 0,005 sekundēm atpaliekot no kvalifikācijā uzvarējušā slovāka Jozefa Ninisa.

Vēl no latviešiem kvalifikācijas sacensībās Mārtiņš Rubenis izcīnīja sesto vietu, uzvarētājam zaudējot 0,226 sekundes, bet Kristaps Mauriņš no Ninisa atpalika par 1,086 sekundēm un ieņēma 14.pozīciju 22 startējušo sportistu konkurencē.

Pasaules čempionāta reglaments nedaudz atšķiras no ierastās kārtības Pasaules kausa posmos. Čempionātā pie pirmā brauciena tiek gandrīz visi sportisti - Pasaules kausa kopvērtējuma līderi startē pēc izlozes, bet pārējie starta numuru nosaka vienā kvalifikācijas braucienā.

Pasaules čempionāta otrajam braucienam vīriešiem kvalificējas labākie 25 sportisti pēc pirmā brauciena, bet divnieku konkurencē - labākās 18 ekipāžas.

Jāpiebilst, ka Mauriņš un Bērze/Logins pasaules čempionāta pieaugušo konkurencē startē pirmo reizi karjerā, turklāt viņu rezultāts tiks vērtēts arī pasaules čempionāta U-23 vecuma grupā.

Šis Latvijas sportistiem ir 15.pasaules čempionāts pēc neatkarības atjaunošanas, un vairākas reizes izcīnītas arī medaļas. 2003.gadā Siguldā notikušajā pasaules čempionātā Rubenis izcīnīja otro vietu, bet gadu vēlāk viņš ierindojās trešajā vietā. Savukārt Šici pagājušā gada pasaules čempionātā tika pie bronzas medaļām.

Savukārt 2009.gadā trešo vietu izcīnīja Latvijas stafetes komanda Guntis Reķis, Maija Tīruma un Šici.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!