Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas jaunais kamaniņu braucēju duets Kristens Putins ar Imantu Marcinkēviču ceturtdien olimpiskajā Pārksitijas trasē ASV izcīnīja dalītu piekto vietu pasaules junioru čempionāta divnieku sacensībās.

Divu braucienu summā Latvijas divnieks uzrādīja laiku minūte un 29,327 sekundes, kas bija par 0,612 sekundēm lēnāk nekā pirmo vietu izcīnījušajiem Timam Brendelam un Florianam Funkam no Vācijas.

Otrajā un trešajā vietā ierindojās attiecīgi Vācijas un ASV dueti, pēdējam no kuriem Putins/Marcinkēvičs piekāpās par vairāk nekā pussekundi.

Piekto vietu Latvijas sportisti dalīja ar Luku Huncikeru/Kristianu Māgu no Šveices.

Sacensībās startēja kopumā 14 ekipāžas.

Ceturtdien čempionāts noslēdzās ar komandu stafeti, kurā Ulla Zirne, Riks Kristens Rozītis un Putins/Marcinkēvičs ieņēma sesto vietu, aģentūru LETA informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Komandu sacensībās startēja desmit valstu komandas. Par uzvarētājiem kļuva Itālijas vienība, otrajā vietā vācieši, bet trešie palika mājinieki amerikāņi. Latvijas komanda uzvarētājiem zaudēja 0,843 sekundes.

Kā ziņots, trešdien junioru konkurencē septīto vietu izcīnīja Rozītis, bet juniorēm 12. bija Zirne.

Junioru pasaules čempionāti notiek kopš 1982.gada. Sākotnēji šīs sacīkstes norisinājās reizi divos gados, bet kopš 1990.gada labākie jaunie pasaules sportisti sacenšas katru gadu. Latvija līdz šim junioru pasaules čempionātos izcīnījusi astoņas medaļas, no kurām piecas individuālajās distancēs, bet vēl trīs kā komanda.

Veiksmīgākais junioru čempionāts latviešiem bija 1993.gadā Siguldā, kad tika izcīnītas trīs medaļas - zelta godalga divniekam Andris Neparts/Sandris Bērziņš, bet trešā vieta citai ekipāžai Klāvs Vasks/Sandris Līvzemnieks. Šajā čempionātā trešā vieta arī Latvijas komandai, kurā startēja Guntis Rēķis, Sandris Bērziņš, Anita Zamuele, Arnita Cipule un Neparts/Bērziņš.

Junioru čempionāts Siguldā atgriezās 1998.gadā, kad mājinieki tika pie divām medaļām - zelts Mārtiņam Rubenim un bronza Latvijas komandai, kurā startēja Rubenis, Nauris Skraustiņš, Arnita Ancēna, Kristīne Pudogina un Vilnis Ozoliņš/Jānis Možajevs.

Nākamreiz Latvija godalgu izcīnīja pēc septiņiem gadiem - 2005.gadā, kad Vinterbergas trasē 3.vieta Ritvaram Šteinam. Pēc tam 2007.gada čempionātā Turīnā Latvijai bronzas godalga komandu sacīkstēs (Kristaps Mauriņš, Agnese Koklača, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš). Pie bronzas medaļas Latvija tika arī 2008.gadā Leikplesidā, ko divnieku ekipāžu konkurencē izcīnīja Gudramovičs/Kalniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!