Foto: Publicitātes foto
Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods sestdien izcīnīja uzvaru Austrijā notikušajā Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā junioriem.

Aparjods līdz ar to šīs sezonas četros posmos ticis jau pie divām uzvarām, kā arī izcīnījis vienu sudraba medaļu, bet novembra beigās Siguldas etapā viņš bija ceturtais.

Divu braucienu summā Aparjods sestdien par 0,048 sekundēm apsteidza austrieti Jonasu Milleru.

"Ar braucieniem apmierināts biju jau treniņos. Vairākas reizes laboju savu personīgo rekordu. Bija sajūta, ka visam jābūt labi. Pirmo braucienu veicu stabili un jutu, ka rezultāts nekur neizpaliks. Pirms sacensībām savā prātā kā līderus izcēlu divus sportistu - Milleru un Teo Grūberu no Itālijas. Millers pirmajā braucienā kļūdījās, tāpēc sapratu, ka liela uzmanība jāpievērš Teo," Latvijas Kamaniņu sporta federācija citē Aparjoda teikto. "Pēc pirmā brauciena no itāļa atpaliku vien par vienu sekundes simtdaļu. Uz otro braucienu sevi noskaņoju, ka jāizbrauc tīri. Nedaudz nesanāca. Kļūdījos pēc devītās virāžas, bet finišā tomēr iebraucu ar labāku rezultātu. Austrietis bija veicis ļoti labu braucienu, tas arī parādījās rezultātā, kad zaudēju apmēram divas desmitdaļas vienā braucienā. Tad brauca itālis, kurš pieļāva diezgan rupju kļūdu trases lejasdaļā, kas ļāva man būt pirmajam."

Tikmēr 12. vietā ierindojās Ralfs Bērziņš, bet Gunārs Bergs palika 23. pozīcijā starp 25 jaunajiem kamaniņu braucējiem.

Savukārt starp dāmu juniorēm starp 18 kamaniņu braucējām desmito vietu izcīnīja Kendija Aparjode, kura no uzvarētājas vācietes Džesikas Tībelas atpalika par 0,834 sekundēm.

Jau vēstīts, ka pirms tam talantīgā Latvijas kamaniņu braucēja Anda Upīte piektdien izcīnīja sesto vietu šī Pasaules kausa posma jauniešu sacensībās.

Upīte bija sestā A vecuma jauniešu grupā, divu braucienu summā no uzvarētājas vācietes Tīnas Milleres atpaliekot par 0,299 sekundēm.

Tikmēr Sigita Bērziņa ieņēma 16.pozīciju, bet Elīna Vītola palika 22.vietā.

Savukārt jauniešiem A vecuma grupā no Latvijas vislabāko rezultātu uzrādīja Roberts Plūme, kuram 21. vieta, bet Edgars Karnītis palika 26. pozīcijā, kamēr Lūkasam Krastam - 59. vieta starp 63 finišējušajiem kamaniņu braucējiem.

Divnieku ekipāžu konkurencē, šajā pašā vecuma grupā, kurā dalību sacensībām bija pieteikuši 16 pāri, desmito vietu izcīnīja Latvijas duets Aksels Tupe un Kaspars Šļahota.

Pasaules kausā jauniešiem un junioriem šajā sezonā tiks aizvadīt seši posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!