Foto: F64

Latvijas kamaniņu braucējs Artūrs Dārznieks sestdien izcīnīja desmito vietu Altenbergas trasē Vācijā notiekošajā Eiropas čempionātā, kas vienlaikus ir arī Pasaules kausa astotais posms.

Savukārt Pasaules kausa vērtējumā Dārznieks ieņēma 14.pozīciju.

Pēc pirmā brauciena, trasi veicot 54,246 sekundēs, Dārznieks kontinenta meistarsacīkšu vērtējumā bija devītais, kamēr Pasaules kausa ieskaitē - divpadsmitais. Savukārt ar otro piegājienu latvietis finišu sasniedza nedaudz vēlāk (54,313 sekundēs), kas divu braucienu summā viņam lika atkrist par vienu vietu.

Par Eiropas čempionu un Pasaules kausa posma uzvarētāju sestdien kļuva titulētais vācietis Fēlikss Lohs, kuram šis ir pirmais kontinenta zelts karjerā. Vācijas sportists Dārznieku divu braucienu summā apsteidza par 1,003 sekundēm. Sudrabu sestdien ieguva krievs Romāns Repilovs, uzvarētājam piekāpjoties par 0,329 sekundēm.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās amerikānis Kriss Mezdzers.

Uzreiz aiz Dārznieka divu braucienu summā ierindojās cits latvietis Inārs Kivlenieks, kurš šo sacensību uzvarētājam piekāpās par 1,099 sekundēm.

Abiem pārējiem Latvijas kamaniņu braucējiem neklājās tik labi, jo Kristaps Mauriņš divu braucienu summā bija 17.vietā, bet Eiropas meistarsacīkšu ieskaitē viņam 13.pozīcija. Savukārt Riks Kristens Rozītis šajā etapā bija 19.vietā, bet Eiropas čempionātā - 15.pozīcijā.

Dārznieks un Mauriņš piektdien Nāciju kausa sacensībās izcīnīja attiecīgi sesto un 13.vietu, kas viņiem ļauj piedalīties pamatsacensībās, bet Rozītis un Kivlenieks tām kvalificējušies automātiski.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc astoņos posmos aizvadītām 11 sacensībām Lohs ticis pie 890 punktiem, kas tuvāko sekotāju Volfgangu Kindlu no Austrijas ļauj apsteigt jau par 150 punktiem. Savukārt trešais ar 615 punktiem ir Mezdzers.

Tikmēr Kivlenieks ar 302 punktiem saglabājis 13.pozīciju. Vēl Rozītis ar 188 punktiem ieņem 20.vietu, Dārznieks ticis pie 129 punktiem, kas ļauj atrasties 26.pozīcijā, bet sezonu neveiksmīgi aizvadošais Mauriņš rezultātu guvis piecās sacensībās un ar 115 punktiem atrodams 29.vietā.

Jau vēstīts, ka pirms tam divnieka ekipāža brāļi Andris un Juris Šici sestdien izcīnīja piekto vietu Eiropas čempionātā, bet Pasaules kausa vērtējumā viņi bija sestie.

Par Eiropas čempioniem un Pasaules kausa posma uzvarētājiem kļuva vācieši Toni Egerts un Saša Benekens, no kuriem Šici divu braucienu summā atpalika par 0,865 sekundēm.

Tikmēr abas pārējās Latvijas ekipāžas uzrādīja krietni pieticīgākus rezultātus. 22.vietā finišēja Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels, kuri Eiropas čempionāta ieskaitē bija 20.pozīcijā, bet Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa ekipāža pēc pirmajā braucienā pieļautās kļūdas bija pēdējie starp 23 finišu sasniegušajiem divniekiem. Kontinenta meistarsacīkšu vērtējumā viņi ierindojās divas pozīcijas augstāk.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem līderi ar 952 punktiem ir vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts, kamēr Šici ar 484 punktiem ieņem sesto pozīciju. Savukārt Gudramovičs/Kalniņš iekrājuši 376 punktus un atrodas 11.vietā, bet 23.pozīcijā ar107 punktiem ir Latvijas jaunā ekipāža ar Putinu un Matuzelu ierindā.

Svētdien uz starta izies dāmas, kā arī norisināsies sacensības komandu stafetē. Sacensībās dāmām Latviju pārstāvēs Elīza Cauce un Kendija Aparjode, bet Ulla Zirne pamatsacensībām nekvalificējās.

Kā zināms, aizpagājušajā nedēļā Kēnigsē trasē Vācijā notikušajā pasaules čempionātā Cauce, Kivlenieks, kā arī brāļi Šici izcīnīja sudraba medaļas komandu stafetē. Vēl Šici bija ceturtie sprinta sacensībās un piektie divnieku pamatsacensībās, piekto vietu dāmām izcīnīja Cauce, savukārt Rozītis palika uzreiz aiz goda pjedestāla U-23 vecuma grupas sportistiem, bet kopējā vērtējumā vīriešiem ieņēma desmito vietu.

Savukārt pagājušajā nedēļā Pasaules kausa posmā Sočos Cauce bija sestā, bet Zirne ieņēma 17.vietu, vīriem Kivlenieks ieguva 12.vietu, bet Rozītis palika 18.pozīcijā. Divnieku sacensībās brāļi Šici piedzīvoja kritienu otrajā braucienā un ieņēma 13.vietu 13 finišējušo sportistu konkurencē. Savukārt otra Latvijas ekipāža Gudramovičs un Kalniņš piedzīvoja kritienu jau pirmajā braucienā, otro braucienu nemaz neveicot. Komandu stafetē kritienu piedzīvoja Cauce, tāpēc Latvija palika bez rezultāta.

Pasaules kausa kalendārā atlikuši vairs divi posmi, jo pēc Altenbergas sacensības vēl notiks Vinterbergas trasē, turpat Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!