Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Altenbergas trasē Vācijā piektdien ar Nāciju kausa sākās Pasaules kausa izcīņas astotais posms kamaniņu sportā, un pirmie uz starta devās vīrieši. Pirmo reizi Pasaules kausa posmam kvalificējās latviešu jaunais kamaniņu braucējs Artūrs Dārznieks.

Dārznieks savu braucienu veica 55,047 sekundēs un ierindojās 20.vietā, pirmo reizi karjerā kvalificējoties Pasaules kausa izcīņas pamatsacensībām.

Izlases galvenais treneris Pēteris Cīmanis par Artūra startu sacīja: "Kļūdas braucienā bija. Bet puisis strādā un strādā kārtīgi. Un šeit ir arī rezultāts."

Nāciju kausā piedalījās arī vēl viens latvietis Kristaps Mauriņš, kurš, pieļaujot kļūdas trases vidusdaļā, savu braucienu veica 54,982 sekundēs. Uzvarētājam Toram Haugam Norbeham no Norvēģijas viņš zaudēja 0,784 sekundes un ierindojās 18.pozīcijā, arī nodrošinot sev dalību pamatsacensībās.

Līdz ar to sestdien notiekošajās pamatsacensībās Latvijas komanda būs pilnā sastāvā – Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš un Artūrs Dārznieks.

Tikmēr dāmu konkurencē uz starta devās abas Latvijas sportistes – Elīza Tīruma un Ulla Zirne. Elīza savu braucienu veica 53,519 sekundēs un izcīnīja 4.vietu, atgriežoties Pasaules kausa izcīņas pamatsacensībās. Sacensību uzvarētājai Tatjanai Ivanovai no Krievijas Tīruma piekāpās par 0,391sekundēm. Savu šodienas sniegumu Elīza vērtēja šādi: "Sāku ticēt vairāk sev nevis kaut kādiem brīnumiem, kas varētu notikt"

Savukārt Ulla Zirne finišējot pēc 53.749 sekundēm, Ivanovai piekāpjoties par 0.621sekundēm, ieņēma 13.vietu un nodrošināja sev dalību rīt paredzētajās sacensībās.

Tikmēr divnieku sacensībās Nāciju kausā Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš izcīnīja trešo vietu ar rezultātu 42,197, no uzvarētājiem krieviem Aleksandra Deņisejeva/Vladislava Antonova atpaliekot 0,330 sekundes.

Pēteris Kalniņš ekipāžas sniegumu raksturo šādi:'' Jā, bija kļūdiņas, kur tad bez tām. Jūtamies normāli, jo esam atguvuši zināmu ticību tam ka varam nobraukt. Šāds rezultāts bija gaidām, jo visu nedēļu treniņos jutāmies stabili. Rīt japacenšas vēl vairāk startā, jānobrauc vēl ātrāk un tad jau būs labi.''

Pamatsacensībās vietu jau iepriekš nodrošinājuši bija vadošā Latvijas divnieku ekipāža Juris un Andris Šici.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!