Foto: Publicitātes foto

Latvijas kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis svētdien izcīnīja desmito vietu Vācijas trasē Kēnigsē notiekošā pasaules čempionāta vīru sacensībās.

Pēc pirmā brauciena Rozītis bija 12.pozīcijā, taču otrajā braucienā viņš uzrādīja septīto labāko rezultātu, kas divu braucienu summā viņam deva desmito vietu.

Par čempionu piekto reizi karjerā tika kronēts mājinieks Fēlikss Lohs, kurš divu braucienu summā uzrādīja rezultātu minūte un 38,864 sekundes, bet 0,423 sekundes viņam zaudēja tautietis Ralfs Paliks, kamēr bronzu izcīnīja austrietis Volfgangs Kindls, uzvarētājam zaudējot 0,689 sekundes.

Tikmēr Rozītis divu braucienu summā Loham zaudēja 1,418 sekundes, kas viņam deva desmito vietu, kamēr astotais bija pērnā gada pasaules čempions Semjons Pavļičenko no Krievijas.

Savukārt Artūrs Dārznieks, kurš pēc pirmā brauciena bija 21.pozīcijā, otrajā braucienā piedzīvoja kritienu, paliekot bez rezultāta.

Tikmēr 26.vietu pirmajā braucienā guva Kristaps Mauriņš, bet otrajam braucienam kvalificējās 25 labākie sportisti. Inārs Kivlenieks pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu, tādējādi arī paliekot bez rezultāta.

Pirms tam piektdien notikušajā sprinta kausā labākais no latviešiem bija 11.vietu guvušais Rozītis, bet augstāko rezultātu šosezon sasniedzis Kivlenieks, kurš pirms divām nedēļām Pasaules kausa etapā Oberhofas trasē spēja izcīnīt ceturto vietu.

Tikmēr plkst.15 sāksies komandu stafete, kurā Latvija būs viena no favorītēm uz medaļu. Sacensības tiešraidē iespējams vērot televīzijas kanālā "Best4Sport".

Šosezon aizvadītajās trijās stafetes sacensībās Latvija allaž guvusi otro vietu, kas tai ļauj atrasties kopvērtējuma līderpozīcijā. Kopš 2008.gada stafete pasaules čempionātos notikusi piecas reizes un Latvija šajā laikā guvusi trīs bronzas.

Kā zināms, sestdien brāļu Andra un Jura Šicu divnieku ekipāža, kā arī Elīza Cauce dāmu sacensībās izcīnīja piektās vietas pasaules čempionātā.

Savukārt pasaules čempionāts sākās piektdien, kad sprinta kausā Šici izcīnīja ceturto vietu, no goda pjedestāla atpaliekot tikai par 0,024 sekundēm.

Pērn pasaules čempionāts kamaniņu sportā notika Latvijas trasē Siguldā, taču nevienam no pašmāju sportistiem pie augstiem rezultātiem tikt neizdevās. Augstāko vietu Latvija ieguva stafetē, izcīnot septīto pozīciju.

Savukārt Pasaules kausa sezonas pēdējie trīs posmi nākamajā mēnesī risināsies Sočos, Altenbergā un Vinterbergā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!