Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Olimpiskais sudraba medaļnieks kamaniņu braukšanā Juris Šics, kurš 17. maijā nopietni cieta autoavārijā, pēc veiksmīgas iegurņa operācijas sāks rehabilitācijas procesu, kura ilgumu pašlaik gan nevar prognozēt, pastāstīja Latvijas kamaniņu braukšanas izlases ārste Zane Krūze.

Ceturtdien Šicam tika veikta veiksmīga iegurņa operācija. "Operējošais ārsts sacīja, ka operācija izdevusies un bijusi veiksmīga. Pats Juris jūtas labi, veseļojas un ir gatavs rehabilitācijas procesam," sacīja Krūze. Šics rehabilitāciju sāks slimnīcā, kur arī pieejama augsta līmeņa fizioterapeita palīdzība, bet vēlāk, visticamāk, jūlijā, viņš dosies uz Nacionālo rehabilitācijas centru "Vaivari", kas ir specializēta iestāde tieši šādos gadījumos, kad pacientiem jāatlabst pēc smagām traumām.

Patlaban nevar prognozēt, kad Šics varētu atsākt treniņus un atkal pievērsties kamaniņu braukšanai, jo viss atkarīgs no tā, cik ātri atjaunosies muskuļu spēks un tie atkal būs gatavi slodzēm. Taču svarīgākais, ka pats kamaniņu braucējs ir optimistiski noskaņots un apņēmības pilns atgriezties ierindā, uzsvēra komandas ārste.

Jau ziņots, ka Šicam uzreiz pēc avārijas, kurā viņš guva nopietnas iegurņa traumas ar kaulu lūzumiem, tika veikta operācija. Savainotajam sportistam bija traumēts arī atslēgas kauls. Satiksmes negadījums notika netālu no Inčukalna uz Inčukalna-"Sēnītes" ceļa spēcīgā lietū. Juris Šics vakarā vienatnē devās mājup no treniņa, kad sliktas redzamības apstākļos viņa mašīnai pretim no mazāka ceļa izbraucis cits spēkrats. Lai izvairītos no sadursmes, Šics veica manevru, pēc kura viņa vadītā mašīna nenoturējās uz ceļa un sānslīdē aizķēra koku vai aku. No negadījuma vietas cietušo ātrā palīdzība nogādāja slimnīcā. Šica mašīnai priekšā izbraukušā spēkrata vadītājs no notikuma vietas aizbrauca.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde par notikušo sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma panta par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās dēļ cietušajam nodarīts smags miesas bojājums. Kriminālprocesa laikā noskaidros avārijas iemeslus.

Pērn februārī Juris Šics kopā ar jaunāko brāli Andri Šicu izcīnīja sudraba medaļas Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs, kas ir divnieka ekipāžas līdz šim lielākais sportiskais sasniegums. Savukārt šogad janvārī pasaules čempionātā Itālijā Šicu ekipāža kļuva par bronzas medaļniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!