Foto: AFP/Scanpix
Latvijas kamaniņu divnieka ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš sestdien ASV trasē Pārksitijā izcīnīja septīto vietu Pasaules kausa trešā posma sprinta sacensībās.

Sprinta sacensībās tiek veikts viens brauciens, turklāt laika atskaite sākas nevis no starta vietas, bet gan aptuveni 100 metrus pēc tā, kad kamaniņu braucēji jau ir ieskrējušies. Lai attīstītu kamaniņu sporta veidu, Sprinta kausa izcīņa 2013./14. gada sezonā tika ieviesta kā inovatīvs risinājums, kas iepriekšējā sezonā tika papildināts.

Latvieši savu braucienu veica 32,688 sekundēs, no uzvarētājiem Itālijas sportistiem Kristiana Oberštolca un Patrika Grūbera atpaliekot 0,167 sekundes.

Tikmēr otro vietu ieņēma Vācijas divnieks Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts, bet trešie bija viņu tautieši Tonijs Egerts un Saša Benekens, no uzvarētājiem atpaliekot attiecīgi 0,016 un 0,043 sekundes.

Savukārt sprinta sacensībās kungiem 13.vietu izcīnīja Inārs Kivlenieks, kurš distanci veica 28,664 sekundēs, no uzvarētāja austrieša Volfganga Kindla atpaliekot 0,631 sekundi. Otro vietu ieņēma itālis Dominiks Fišnallers, kurš no austrieša atpalika par 0,186 sekundēm, bet vēl 0,013 sekundes lēnāks bija dvikārtējais olimpiskais čempions Fēlikss Lohs.

Tāpat dāmu konkurencē sprinta sacensībās 13.pozīciju ieņēma latviete Elīza Cauce, kura finišu sasniedza pēc 32,874 sekundēm, no uzvarētājas ASV pārstāves Sameras Bričeras atpaliekot 0,397 sekundes. Otrā bija vēl viena amerikāniete Erina Hemlina, kura bija 0,037 sekundes lēnāka par savu tautieti, bet trešo vietu ieņēma Vācijas pārstāve Dajana Eitbergere, no uzvarētājas atpaliekot 0,099 sekundes.

Tāpat sestdien tika aizvadītas sacensības kungiem, kurās 11.pozīciju ieņēma Kivlenieks, bet par uzvarētāju tika kronēts mājinieks Kriss Mezdzers, kurš divu braucienu summā uzrādīja rezultātu viena minūte un 30,960 sekundes. Otro vietu izcīnīja Kindls, kurš no Mezdzera atpalika par 0,096 sekundēm, bet trešais bija Lohs, kurš bija 0,127 lēnāks nekā amerikānis.

Tikmēr Kivlenieks no uzvarētāja atpalika 0,997 sekundes, bet 17.pozīciju izcīnīja Riks Kristens Rozītis (+1,477), 24.vietā bija Kristaps Mauriņš (+2,496), kamēr Artūrs Dārznieks saņēma diskvalifikāciju.

Kā ziņots, posms sākās ceturtdien, kad Nāciju kausā Rozītis, kā arī Gudramoviča un Kalniņa divnieku ekipāža izcīnīja otrās vietas. Tāpat pamatsacensībām vīru konkurencē kvalificējās arī Dārznieks un Mauriņš, bet automātiski tajās iekļuva Kivlenieks.

Kā zināms, Gudramovičs un Kalniņš piektdien izcīnīja augsto ceturto vietu, kamēr brāļiem Andrim un Jurim Šiciem tika piemērota diskvalifikācija. Tāpat piektdien tika aizvadītas arī sacensības dāmām, kur vienīgā Latvijas pārstāve Elīza Cauce izcīnīja desmito vietu.

Jauno sezonu Latvijas sportisti iesākuši ar vairākiem augstvērtīgiem rezultātiem - komandu stafetes sacensībās Latvija izcīnījusi divas otrās vietas, kas dod līderpozīciju kopvērtējumā.

Arī nākamais posms vēl risināsies Ziemeļamerikā, bet pēc tam kamaniņu sportisti atgriezīsies Eiropā, lai janvāra sākumā aizvadītu sacensības Siguldas trasē.

Tikmēr pasaules čempionāts 30. un 31. janvārī risināsies Kēnigsē.

Pēc sekmīgajām Soču olimpiskajām spēlēm, kurās Latvija guva divas godalgas, šī gada sākumā Siguldā notikušajā pasaules čempionātā mājinieki iztika bez augstām vietām, labāko rezultātu sasniedzot Šiciem, kuri guva sesto vietu. Nedaudz gan Latvijas sportisti reabilitējās sezonas izskaņā aizvadītajā Eiropas čempionātā, kurā Šici izcīnīja trešo vietu, Kivlenieks noslēdza pirmo piecinieku, bet izlase tika pie bronzas arī komandu stafetē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!