Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Svētdien Pasaules kausa posma laikā Siguldā negadījumā cietusī jaunā Latvijas kamaniņu braucēja Alise Mitkus nopietnus savainojumus nav guvusi un šobrīd jau atrodas mājās, net notikušais ir "vairāku apstākļu sakritība", portālam "Delfi" pastāstīja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga.

Atgādinām, ka svētdien pirms komandu stafetes sacensībām iesildošo sportistu brauciena laikā finiša taisnē vēl atradās tehniskais darbinieks, kurā lielā ātrumā ietriecās Mitkus. Sākotnēji bija aizdomas, ka abiem cietušajiem ir lūzumi, tomēr Strenga apliecināja, ka incidentā abi guvuši tikai sasitumus.

"Var teikt, ka šoreiz viss labi beidzās. Jāatzīst, ka notikušais ir vairāku apstākļu sakritība, ko neizdevās novērst. Tajā vietā ir slikta apskaņošana un saknējusi arī mūzika, tādēļ nav dzirdēts, ka trasē ir sportiste. Siguldas trasē ir veikti tūkstošiem braucienu un nekas tāds līdz šim nebija noticis," teica Strenga.


LKSF prezidents norādīja, ka trases darbinieki ir pieredzējuši, izgājuši instruktāžas un "no malas neviens jau nedrīkst tā būt par tehnisko personālu". "Diemžēl, šoreiz apmācīts un pieredzējis cilvēks pieļāva rupju kļūdu. Neviens no tā nav pasargāts."

Strenga norādīja, ka Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL) augsti novērtējusi Siguldā aizvadīto Pasaules kausa posmu un šis negadījums vienkārši bijusi "darvas karotīte medus mucā".

"21.reizi jau rīkojām Pasaules kausa posmu, varbūt kaut kāda rutīna iestājusies... Bet vēl viens faktors ir trasei nepieciešamā rekonstrukcija, par ko esmu runājis vairākkārt un vienmēr sarunās uzsvēris. Jo šoreiz arī tajā vietā bija sliktāka apskaņošana, ko arī ir nepieciešams uzlabot," piebilda Strenga.

Strenga neslēpa, ka šis nebija vienīgais negadījums nedēļas nogalē Siguldas trasē.

Sestdien negadījums notika līdzjutējos, kur cieta sportista Oskara Gudramoviča māsīca. Pēc portāla "Delfi" rīcībā esošās informācijas, negadījums notika, kad kāds braucot ar ragaviņām vai kādu no šļūcamajām "pannām" aizķēra līdzjutēja pūlī esošo Gudramoviča radinieci, kura kritienā guva savainojumus. Šobrīd viņa ārstējas slimnīcā un LKSF seko līdzi viņas veselības stāvoklim.

Portāls "Delfi" novēroja, ka pēc sestdien notikušā incidenta svētdien līdzjutējiem bija liegts šļūkt no līdzjutēju zonā esošās lielās nogāzes, uz ko pieklājīgi visiem klātesošajiem norādīja apsardzes darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!