Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Nākamā gada sezonā kamaniņu sportā atkal paredzēti deviņi Pasaules kausa posmi, bet sacensības Siguldā norisināsies decembrī nevis februārī, kā tas bija aizvadītajā sezonā, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Nākamajā sezonā pirmo reizi Pasaules kausa izcīņas posms norisināsies trasē Sočos.

Oficiāli Starptautiskā kamaniņu sporta federācija 2012/2013.gada sezonas kalendāru vēl nav apstiprinājusi, taču paredzēts, ka tas notiks Starptautiskās Kamaniņu sporta federācija (FIL) 60. Kongresā Rīgā jūnija vidū.

Pasaules kausa deviņi posmi plānoti sešās dažādās valstīs. 2012/2013.gada pirmās PK sacensības paredzētas Īglsas trasē Austrijā 24.un 25.novembrī. Pēc tam pasaules labākie kamaniņu sportisti dosies uz Olimpisko Čezānas trasi Itālijā, kur sacensības paredzētas 1. un 2. decembrī. Līdz gadu mijai plānoti vēl divi posmi – 8. un 9. decembrī Altenbergā, bet nedēļu vēlāk Siguldā.

Pēc Jaunā gada (5. un 6. janvārī) PK sacensības Vācijas pilsētā Kēnigzē. 6.PK posms (19. un 20.janvārī) citā Vācijas pilsētā, Vinterbergā, bet pēc šīm sacīkstēm labākie planētas kamaniņu sportisti dosies uz Ziemeļameriku, kur Vistlerā 1. un 2. februārī notiks sezonas atbildīgākie starti – 44. Pasaules čempionāts.

Nedēļu pēc PČ atsāksies Pasaules kausa sacensības ar braucieniem Leikplesidas trasē. Pēc šiem mačiem starptautiskajā kalendārā tikai vienas sacensības – pirmo reizi PK dalībniekus uzņems Soči, kur jau 2014.gadā notiks Ziemas Olimpiskās spēles.

FIL noteikusi arī nākamās sezonas PK sacensību grafiku junioriem. Paredzēts, ka sezonā būs seši posmi, kā arī pasaules un Eiropas čempionāts. Junioriem sezona sāksies decembra sākumā, bet noslēgsies februāra vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!