Foto: F64
2020./2021.gada Pasaules kausa sezona kamaniņu sportā svētdien noslēdzās ar Sanktmoricā paredzēto komandu stafetes sacensību atcelšanu.

Neaizvadot sezonas pēdējā, devītā, posma sacensības, Latvija kopvērtējumā nodrošinājusi trešo vietu.

Stafete sākās ar ASV izlases došanos trasē, taču, lielā sniegputeņa dēļ nenostrādājot laika ņemšanas iekārtai, divnieks savu braucienu uzsāka tad, kad Takers Vests vēl nebija finišējis un trāpījis pa plātni.

Pēc neliela tehniskā pārtraukumā trasē devās Rumānijas komanda, kas nemaz nebija atrodama sacensību oficiālajā tiešsaistes protokolā. Pēc rumāņu izstāšanās tika nolemts sacensības pārtraukt pavisam.

Latviju šajās sacensībās bija jāpārstāv Elīnai Ievai Vītolai, Artūram Dārzniekam un Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem.

Iepriekšējais Pasaules kausa etaps stafetē notika janvāra sākumā Siguldā, kur brāļi Juris un Andris Šici, Elīza Tīruma un Dārznieks izcīnīja sudrabu.

Sezonas sākumā brāļi Šici, Kendija Aparjode un viņas brālis Kristers Aparjods izcīnīja trešo vietu, bet vēl divreiz Latvijas komanda palika uzreiz aiz vadošā trijnieka.

Pasaules kausa kopvērtējuma pirmie ar 415 punktiem bija vācieši, Krievija iekrāja par 40 punktiem mazāk, kamēr trešo vietu ar 330 punktiem ieņēma Latvija. Austrija atpalika par pieciem punktiem un ieņēma ceturto pozīciju.

Jau ziņots, ka šajā posmā savas pirmās uzvaras karjerā svinēja Vītola un Bots/Plūme.

Pēdējo reizi Pasaules kausa posms šajā trasē norisinājās pirms vairāk nekā deviņiem gadiem - 2012.gada janvārī.

Pēdējām Pasaules kausa sacensībām no 21 valsts bija pieteikušies 133 kamaniņu braucēji, no kuriem 44 bija sievietes, 39 - vīrieši un 25 - divvietīgās ekipāžas.

Pasaules kausa sezona noritēja tikai Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!