Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Piektdien Kanādā, Vistleras trasē, sākās Pasaules kausa ceturtais posms kamaniņu sportā, un Nāciju kausa sacensībās, kas bija arī kvalifikācija Pasaules kausa posmam, otro vietu ieguva Latvijas sportists Inārs Kivlenieks.

Vīru konkurencē Nāciju kausā Latviju pārstāvēja Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš un Artūrs Dārznieks. Vairāk nekā 30 dalībnieku vidū šoreiz ātrākais no mūsējiem bija Inārs Kivlenieks, kas savā braucienā uzrādīja laiku 48,582 sekundes, uzvarētājam Ludvigam Johannesam no Vācijas zaudējot 0,140 sekundes. Kristaps Mauriņš distanci veica 48,921 sekundē un izcīnīja 15.vietu, bet Artūrs Dārznieks diemžēl nefinišēja. Līdz ar to PK 4.posmā vīru konkurencē Latviju pārstāvēs Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš.

Dāmu konkurencē uz starta stājās 33 dalībnieces. Viņu vidū arī Ulla Zirne, kas finiša līniju šķērsa pēc 37,521 sekundēm, uzvarētājai Makrejai Kimberlejai no Kanādas zaudējot 0,406 sekundes. Zirne ieņēma 17.vietu un palika kā "pirmā aiz svītras", neiekļūstot pamatsacensībās. Lai būtu vienu vietu augstāk un kvalificētos Pasaules kausa posmam, Zirnei pietrūka 0,014 sekundes.

Divnieku ekipāžu konkurencē Latviju pārstāvēja Oskara Gudramoviča/ Pētera Kalniņa duets. Braucienā uzrādot laiku 37,030 sekundes, mūsu divnieku ekipāža ierindojās sestajā vietā un kvalificējās pamatsacensībām.

Latvijas izlases pamatkodols Elīza Tīruma, Mārtiņš Rubenis un brāļu Andra Šica/ Jura Šiča divnieku ekipāža vietas Pasaules kausa izcīņas posmā nodrošinājuši kā elites grupas sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!