Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks, sekmīgi veicot otro braucienu, sestdien izcīnīja piekto vietu Vācijas trasē Altenbergā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā - astotajā - posmā.

Šis ir Kivelnieks šīs sezonas labākais rezultāts.

Pēc pirmā brauciena Kivlenieks bija desmitajā vietā, taču otrais brauciens viņam padevās par nepilnām četrām sekundes desmitdaļām ātrāks, kas viņam manāmi ļāva uzlabot savu pozīciju kopējā ieskaitē, pakāpjoties par veselām piecām vietām.

Otrajā braucienā finišēdams pēc 54,097 sekundēm, Kivlenieks uzrādīja dienas ceturto ātrāko laiku. Divu braucienu summā viņš no uzvarētāja vācieša Fēliksa Loha atpalika par 0,367 sekundēm.

Visu goda pjedestālu sestdien aizņēma Vācijas kamaniņu braucēji, jo 0,270 sekundes aiz Loha otrais bija Johaness Ludvigs, bet trešais bija Andijs Langenhans.

Savukārt 13.vietā divu braucienu summā sestdien finišēja Artūrs Dārznieks, uzvarētājam zaudējot 0,861 sekundei, bet Riks Kristens Rozītis saglabāja pirmajā braucienā ieņemto 18.pozīciju, no Loha atpaliekot par 1,117 sekundēm.

Kopumā finišēja 30 braucēji.

Visi trīs Latvijas kamaniņu braucēji pamatsacensībās iekļuva pēc tam, kad piektdien veiksmīgi aizvadīja Nāciju kausa izcīņu.

Pasaules kausa kopvērtējumā ļoti pārliecinošs līderis ar 805 punktiem joprojām ir iepriekšējo trīs sezonu kopvērtējuma uzvarētājs Lohs, kuram ar 539 punktiem seko Langenhans.

Kā zināms, pirms mēneša viens no Latvijas vadošajiem kamaniņu braucējiem Kristaps Mauriņš piedzīvoja smagu kritienu treniņu laikā un viņam šī sezona jau ir noslēgusies.

Jau vēstīts, ka pirms tam sestdien divnieku sacensībās brāļi Andris un Juris Šici izcīnīja trešo vietu.

Svētdien gaidāmas dāmu sacensības un šosezon jaunieviestais Sprinta kauss.

Kā zināms, savās mājās notikušajā pasaules čempionātā Latvijas sportisti startēja neveiksmīgi, augstāko rezultātu sasniedzot Šiciem, kuri guva sesto vietu.

Pēc Altenbergas posma Pasaules kausa apritē atliks vēl tikai viens etaps, kas pēc nedēļas risināsies olimpiskajā Soču trasē, turklāt tas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts.

Pagājušā gada Soču olimpiskajās spēlēs tieši kamaniņu braucēji izcīnīja divas no četrām Latvijas godalgām - Jura un Andra Šicu ekipāža bija trešā labākā divnieku sacensībās, bet Šici kopā ar Elīzu Tīrumu un Mārtiņu Rubeni izcīnīja bronzu arī komandu stafetē.

Savukārt pagājušās sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem Rubenis, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš ierindojās otrajā desmitā, brāļi Šici divnieku sacensībās bija devītie labākie, bet dāmām Elīza Tīruma ierindojās 15.vietā. Stafetes sacensībās Latvija ieņēma kopvērtējuma piekto vietu.

Starpsezonā no Latvijas izlases sportistiem savu karjeru noslēdzis vien pieredzējušais Rubenis, bet viņa vietā vīriešu izlasi papildinājis Riks Kristens Rozītis.

Par Latvijas izlases galveno treneri šosezon kļuvis Kaspars Dumpis, kurš aizstājis ilgus gadus šajā amatā aizvadījušo Pēteri Cīmani.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!