Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas kamaniņu braucēji Inārs Kivlenieks un Mārtiņš Rubenis sestdien ieņēma 24. un 25.vietu Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā vīriešu konkurencē.

Kivlenieks abos braucienos sasniedza 24.rezultātu, kas šo vietu deva arī summā. Latvijas sportists sacensībās uzvarējušajam itālim Armīnam Cīgeleram zaudēja 1,780 sekundes.

Tikmēr Rubenis pēc pirmā brauciena atradās tikai priekšpēdējā, 30.vietā, tomēr otrajā braucienā sasniedza 15.labāko laiku, kas summā viņam ļāva pakāpties uz 25.vietu, Cīgeleram zaudējot 1,804 sekundes.

Uz goda pjedestāla otrā pakāpiena nokļuva vācietis Davids Mellers, kurš uzvarētājam zaudēja 0,219 sekundes, bet trešo vietu negaidīti izcīnīja pasaules junioru čempions Juliāns fon Šleinics, kurš apsteidza arī Vankūveras olimpisko spēļu čempionu Fēliksu Lohu.

Pasaules kausa kopvērtējuma pirmo vietu tagad dala Mellers un Cīgelers, kuriem ir pa 170 punktiem. Savukārt trešais ar 160 punktiem ir Lohs.
Tikmēr Kivlenieks ar 37 punktiem ieņem 23.vietu kopvērtējumā, bet Rubenis ticis pie 31 punkta, kas dod 26.vietu.

Kā ziņots, divnieku sacensībās sestdien devīto vietu izcīnīja Latvijas sportisti Andris un Juris Šici, bet vēl viens Latvijas duets Andrejs Bērze/Uldis Logins ieņēma 16.vietu.

Jau ziņots, ka piektdien sacensības sākās ar Nāciju kausu, kurā divnieku konkurencē Bērze/Logins ierindojās devītajā pozīcijā, kvalificējoties pamatsacensībām, bet vēl viena ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš palika pēdējā, 19.pozīcijā, pamatsacensībās neiekļūstot. Savukārt Šici pamatsacensībām bija kvalificējušies automātiski.
Tikmēr vīriešu konkurencē Rubenis ieņēma septīto vietu, bet Kivlenieks ierindojās 16.pozīcijā.

Pasaules kausa pirmais posms noslēgsies svētdien, kad startēs sievietes un tiks aizvadītas stafetes sacensības. Sieviešu konkurencē Latviju pārstāvēs māsas Maija un Elīza Tīrumas.

Pirmajā posmā no Latvijas sportistiem vissekmīgāk startēja Šici, kuri izcīnīja septīto vietu. Vēl divnieku konkurencē Gudramovičs/Kalniņš ieņēma 18.vietu, bet Bērze un Logins ierindojās pēdējā, 19.vietā,
Sieviešu vidū devīto vietu izcīnīja Maija Tīruma, bet Elīza Tīruma pirmajā braucienā krita. Savukārt vīriešu konkurencē Kivlenieks izcīnīja 21.vietu, Rubenis ierindojās 25.vietā, bet vēl viens Latvijas sportists Kristaps Mauriņš sasniedza priekšpēdējo, 31.rezultātu.

Tikmēr stafetes sacensībās Latvijas komanda Šicu, Rubeņa un Maijas Tīrumas sastāvā ieņēma piekto vietu.

Kā ziņots, kamaniņu sporta stafetes sacensības pretendē uz iekļūšanu 2014.gada Soču olimpisko spēļu programmā.

Pasaules kausa izcīņā šosezon tiks aizvadīti deviņi posmi, no kuriem pēdējais 19. un 20.februārī risināsies Siguldā. Savukārt pasaules čempionāts 29. un 30.janvārī risināsies Itālijā, Čezānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!