Foto: Juris Bērziņš-Soms

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods svētdien, 14. februārī, uzvarēja II Ziemas jaunatnes olimpiskajās spēlēs Lillehammerē, sagādājot Latvijai pirmo medaļu šajā jauniešu sporta forumā.

Aparjods sacensību vadībā nonāca jau pēc pirmā brauciena, kurā par 0,288 sekundēm apsteidza krievu sportistu Jevgeņiju Petrovu, bet par 0,308 sekundēm vācieti Paulu-Lūkasu Heideru.

Arī otrajā Latvijas sportists uzrādīja ātrāko rezultātu, un kļuva par jauniešu olimpisko čempionu kamaniņu sportā. Sudrabs tika vācietim Heideram, bet Krievijas pārstāvis Petrovs aizvadīja vāju otro braucienu un noslīdēja uz sesto vietu. Bronzas medaļu ieguva kanādietis Rīds Vatss.

Sacensībās startēja 25 jaunie kamaniņu braucēji no visas pasaules.

Svētdien notikušajās sacensībās šorttrekā 11.vietu 1000 metru distancē izcīnīja Kārlis Krūzbergs, kurš C finālā palika ceturtais starp četriem startējušajiem sportistiem.

Tikmēr kalnu slēpotājs Žaks Gerda izcīnīja 16.vietu kalnu slēpošanas kombinācijā. Supergigantā viņš finišēja 30.vietā, bet slalomā spēja uzrādīt desmito labāko rezultātu, summā pakāpjoties uz 16.vietu

Tāpat svētdien norisinājās sacensības biatlonā, kur sprintā Ernests Loktevs pieļāva trīs kļūdas šaušanā un ieņēma 41.vietu. Sacensībās juniorēm Nora Viktorija Osīte nesašāva divus mērķus, kas viņai deva 44.pozīciju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!