Foto: LETA

Sev tik veiksmīgo 2014.gadu kamaniņu braucēji brāļi Andris un Juris Šici noslēdz optimistiskā noskaņojumā, ko sniedz gan izcīnītās medaļas Soču ziemas olimpiskajās spēlēs, gan labie rezultāti jaunās Pasaules kausa sezonas iesākumā.

Kā zināms, šo sezonu brāļi iesāka ar 11.vietu pirmajā Pasaules kausa izcīņas posmā Īglsā, bet turpināja daudz veiksmīgāk, ar ceturto vietu Leikplesidā un Kalgari. Pasaules kausa kopvērtējumā kamaniņu divniekos Latvijas sportisti ieņem augsto trešo vietu.

"Pirmie posmi, parādīja, manuprāt, ļoti labas tendences, kas patīkami pārsteidza mūs ar brāli un treneri Jāni Liepu, jo Īglsa vienmēr bijusi trase, kurai grūti uztaisīt ragavas, kas ātri iet, jo trase ļoti specifiska," portālam "Delfi" atklāja Juris Šics.

"Tā kā mēs vēl cīnāmies ar mikrotraumām un uz šo brīdi neesam spēcīgākie startētāji, patīkams pārsteigums, ka uz pārējo fona izskatījāmies tik konkurētspējīgi - Īglsā, startējot siltos laika apstākļos un vieni no pēdējiem bijām ceturtie pēc pirmā brauciena!" norāda Andris Šics. "Otrajā braucienā riskējām, gribējām sasniegt vairāk, kļūdījāmies, un tas mūs atmeta uz 10.vietu. Bet nenokārām degunu, jo sapratām, ka esam strādājuši pareizajā virzienā, jāizdara tikai pašiem savs darbs, jo tehnika ir laba."

Diezgan nozīmīgu punktu daļu kopvērtējumā brāļi Šici ir ieguvuši šīs sezonas jaunievedumā - sprinta braucienā. Šajās sacensībās startē tikai TOP15 sportisti, aizvadot vienu vienīgu braucienu, kas tiek vērtēts no trases vidus līdz finišam.

"Sprints ir ļoti atbildīgas un svarīgas sacensības, kas dod tikpat daudz punktu kopvērtējumā kā Pasaules kausa braucieni," saka Juris. "Sanāk tā, ka tu par ceturtdaļu Pasaules kausa brauciena saņem tikpat punktu, cik par "pilno" PK sacīksti. Līdz ar to atbildība ir ļoti liela un redzams, ka sportisti iet "uz visu banku" - atmosfēra sprintā ir pat vairāk nokaitēta kā "garajā" braucienā. Mums šis jaunievedums pagaidām ļoti patīk!"

"Sprints nedaudz sapurina un pamaina līderus, jo Amerikas posmos, piemēram, uzvarēja mājinieki," piebilst Andris. "Tas arī skatītājiem, manuprāt, ir foršāk, ka sacensībās ir dažādi uzvarētāji, lai nav vieni un tie paši uzvārdi, vācieši vai itāļi. Mūsu sporta veidam tas nāk tikai par labu. Mēs esam tikai "par", ka sprintu vēl ieviestu olimpiskajās spēlēs!"

Runājot par pirmo sacensību novērojumiem, brāļi Šici smej, ka vācieši esot "neparasti mierīgi". "Šķiet, ka vācieši ļauj konkurentiem pietuvoties un nebrauc "uz pilnu banku". Bet varbūt tikai no malas tā šķiet," saka Andris Šics.

"Atceroties, kā sezonas beigās olimpiskie čempioni kā smejoties katrā braucienā atrāvās no
pārējiem pa četrām, piecām sekundes desmitdaļām, tagad mēs ar viņiem varam konkurēt un pat apbraukt," piebilst Juris Šics. "Ceru, ka tas nav klusums pirms vētras un tā arī paliks. Protams, vācieši ir liela nācija un zina, ko dara, bet arī mēs darīsim maksimāli visu, ko varam."

Uz portāla "Delfi" jautājumu, kā iet brāļu slavenajai vecmāmiņai, abi brāļi sinhroni nospļaujas pār kreiso plecu un trīsreiz piesit pie galvas: "Turās!"

"Vēl sēžas stellēs un auž, jo vajag vēl vienu "olimpisko" segu! "Apgriezieni" ir!" stāsta Andris.

"Tāpēc mums ir ilgi jābrauc, lai tās stelles var klaudzēt!" piebilst Juris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!