Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas divnieku ekipāžas svētdien Kēnigzē trasē Vācijā aizvadīja ļoti neveiksmīgu startu Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā kamaniņu sportā.

Andra un Jura Šicu ekipāža palika pēdējā, 18.vietā starp finišējušajām ekipāžām, bet Oskaram Gudramovičam un Pēterim Kalniņam nemaz neizdevās sasniegt finišu otrajā braucienā.

Pēc pirmā brauciena Šici atradās 15.vietā, bet otrajā sasniedza 17.rezultātu un summā atkrita vēl zemāk. Savukārt Gudramovičs/Kalniņš pēc pirmā brauciena atradās pēdējā, 19.pozīcijā.

Jau otro uzvaru šosezon izcīnīja vācieši Tobiass Vendls/Tobiass Ārlts, kuri divu braucienu summā par 0,415 sekundēm pārliecinoši apsteidza savus tautiešus Toniju Egertu un Sašu Benekenu. Savukārt trešajā pozīcijā ierindojās pagājušās sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā uzvarējušie austrieši Andreāss un Volfgangs Lingeri, kuri atpalika jau par 0,949 sekundēm.

Tikmēr Šici uzvarētājiem zaudēja 3,480 sekundes.

Kā ziņots, pirms nedēļas Īglsas trasē notikušajā Pasaules kausa pirmajā posmā Šici ieņēma devīto vietu, bet Gudramovičs/Kalniņš ierindojās 14.pozīcijā.

Posma turpinājumā sestdien trasē dosies dāmas, kurās Latviju pārstāvēs māsas Maija un Elīza Tīrumas.

Piektdien notikušajās Nāciju kausa sacensībās M.Tīruma ierindojās devītajā vietā, bet E.Tīruma finišēja 15.pozīcijā, kā caur adatas aci iekļūstot pamatsacensībās.

Sieviešu vidū Īglsā M.Tīruma pirmajā posmā ieņēma 18.vietu, bet viņas jaunākā masa Elīza ierindojās 22.pozīcijā 24 sportistu konkurencē.

Svētdien Pasaules kausa sacensībās Kēnigzē sacentīsies vīrieši. Tur Latviju pārstāvēs Inārs Kivlenieks un Mārtiņš Rubenis.

Šajā sezonā sportisti sacentīsies deviņos Pasaules kausa posmos, Siguldā sacensības aizvadot 15. un 16.decembrī. Savukārt pasaules čempionāts 1. un 2.februārī norisināsies Vistleras trasē Kanādā.

2015.gadā Siguldas trasē risināsies pasaules čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!