Foto: F64
Latvijas kamaniņu sporta komanda svētdien, 19. februārī, izcīnīja trešo vietu stafetes sacensībās Pasaules kausa izcīņas astotajā posmā, kas notika olimpiskajā Phjončhanas trasē, uz goda pjedestāla šai disciplīnā tiekot jau trešajā PK posmā pēc kārtas.

Latvijas stafetes komandā bija iekļauts Kristers Aparjods, Ulla Zirne un brāļi Šici, un trasē mūsu komanda devās vienpadsmitā. Vadībā tobrīd atradās Austrijas komanda, kurai Latvija piekāpās tikai 0,062 sekundes.

Pirmo etapu pārliecinoši veica Ulla Zirne, kamēr Aparjods pieļāva nelielas kļūdas, taču laika ziņā gandrīz neko nezaudēja. Pieredzējušajiem brāļiem Šiciem pēdējā etapā izdevās atgūt vairāk kā divas sekundes desmitdaļas un nodrošināt bronzas godalgas.

No komandām, kas startēja pēc mūsējiem - ASV, Krievija, Kanāda un Vācija - Latviju un Austriju izdevās pārspēt tikai vāciešiem, kas kļuva par šīs disciplīnas uzvarētājiem. Viņu rezultāts - 2:29,119. 0,431 sekundi Vācijai zaudēja Austrija, 0,493 sekundes - Latvija.

Phjončhanas posms, kas ir priekšpēdējais šīs sezonas Pasaules kausa izcīņas kalendārā, Latvijas izlasei bijis veiksmīgs - kā ziņojām, Ulla Zirne sieviešu sacensībās izcīnīja augsto septīto vietu, kas ir viņas labākais rezultāts PK, bet Kristers Aparjods vīriešu sacensībās palika soli aiz pjedestāla, ceturtajā vietā.

Devītais un noslēdzošais 2016./2017. gada sezonas "Viessmann" Pasaules kausa posms nākamajā nedēļas nogalē norisināsies Vācijas pilsētā Altenbergā, bet nedēļu pēc tam visi Latvijas labākie kamaniņu braucēji Siguldas trasē cīnīsies par Latvijas čempionāta godalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!