Foto: Publicitātes foto
Gandrīz visi Latvijas kamaniņu sporta pārstāvji, kas kvalificējās finālsacensībām pasaules čempionāta sprinta disciplīnā, piektdien Īglsas trasē Austrijā iekļuva labāko desmitniekā, izņemot Elīzu Cauci, kurai 13. rezultāts.

Labāko rezultātu šajā disciplīnā uzrādīja brāļi Andris un Juris Šici, kuri izcīnīja septīto vietu divnieku ekipāžu ieskaitē. Kā ziņojām, kvalifikācijā viņi bija piektie. Pirmo zelta medaļu šajā čempionātā ieguva vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Ertls.

Latvijas kamaniņu braucējas Ulla Zirne un Elīza Cauce izcīnīja attiecīgi 10. un 13. vietu pasaules čempionāta sprinta sacensībās. Par čempioni kļuva amerikāniete Erina Hemlina, kuras finiša laiks bija 30,074 sekundes. Otro vietu izcīnīja šveiciete Martina Kohere, kura bija deviņas sekundes tūkstošdaļas lēnāka, bet bronzas medaļu ieguva vāciete Tatjana Hifnere, kura atpalika par vēl vienu sekundes tūkstošdaļu.

Zirne Hemlinai zaudēja 0,046 sekundes, kas viņai deva desmito vietu, bet Cauce no uzvarētājas atpalika 0,139 sekundes, ierindojoties 13. pozīcijā.

Sprinta sacensībās vīriem vienīgais Latvijas pārstāvis Riks Kristens Rozītis uzrādīja astoto rezultātu; kvalifikācijā viņš bija desmitais. Par pasaules čempionu sprintā kļuva mājinieks, austrietis Volfgangs Kindls, bet kvalifikācijas uzvarētājs, itālis Dominiks Fišnallers palika trešais, arī aiz krieva Romāna Repilova.

Sprinta finālsacensībām kvalificējās 15 ātrākie sportisti no katras ieskaites.

Pērn pasaules čempionātā, kas notika Kēnigszē trasē, Vācijā, brāļi Šici sprintā bija ceturtie, kamēr pamatsacensībās Cauce un Šici izcīnīja piektās vietas, bet vīriešu konkurencē desmito vietu guva Rozītis. Savukārt komandu stafetē Latvijas kvartets ieguva sudraba godalgas.

Iepriekšējo reizi pasaules vadošie kamaniņu braucēji sacentās pirms divām nedēļām, kad Siguldā tika aizvadīts Pasaules kausa sestais posms. Tajā teicami startēja Gudramovičs un Kalniņš, kuri izcīnīja otrās vietas divnieku pamatsacensībās un Sprinta kausā. Tikmēr Šicus piemeklēja neveiksme, jo viņi pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu, kurā pleca traumu guva Andris Šics. Tiesa, savainojums viņam neliedz startēt pasaules čempionātā.

Īglsā notiekošais pasaules čempionāts sestdien turpināsies ar dāmu un divnieku mačiem, bet svētdien medaļas sadalīs kungi un notiks komandu stafetes sacīkstes.

Pēc pasaules čempionāta Īglsā vēl notiks trīs Pasaules kausa posmi, kamaniņu braucējiem sacenšoties Oberhofas, Phjončhanas un Altenbergas trasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!