Foto: F64

Latvijas kamaniņu braucējas Kendija Aparjode, Ulla Zirne un Elīza Cauce ieņem vietas otrajā desmitā pēc Pasaules kausa sezonas priekšpēdējā, astotā, posma pirmā brauciena.

Labāko rezultātu no latvietēm sasniedza dāmu komandas jaunākā dalībniece Aparjode, kura ieņem 12.vietu, Zirne ir 16. pozīcijā, bet Cauce atrodama vietu zemāk.

Latvijas sportistes aizvadīja samērā labus braucienus un pēc Aparjodes finiša visas aizņēma pirmās trīs vietas, bet vēlāk viņas apsteidza spēcīgākās grupas kamaniņu braucējas.

Līderpozīcijā pēc pirmā brauciena ir vāciete Natālija Geizenbergere, kura Lillehammeres trasi veica 47,666 sekundēs. Otrajā vietā ir amerikāniete Sammera Bričere, kura zaudē 0,006 sekundes, bet trešā ir krieviete Tatjana Ivanova, kura atpaliek 0,034 sekundes.

Aparjode līderei zaudē 0,229 sekundes, Zirne atpaliek par 0,396 sekundēm, bet Cauce ir 0,403 sekundes lēnāka.

Otrais brauciens sāksies plkst.11.25.

Savukārt divnieku ekipāžām braucieni plānoti plkst.12.45 un 14.05.

Pēc tam svētdien sacensības aizvadīs vīri un arī notiks Sprinta kauss, kam kvalificēsies pamatsacensību 15 labāko rezultātu uzrādītāji katrā disciplīnā.

Pēdējie divi Pasaules kausa etapi Latvijas sportistiem nav bijuši pārāk veiksmīgi. Vispirms Kēnigszē trasē neviens Latvijas sportists individuāli netika desmitniekā un stafetē tika ieņemta vien sestā vieta, bet pagājušajā nedēļā Oberhofā desmitniekā tika vienīgi piekto vietu guvusī brāļu Andra un Jura Šicu divnieku ekipāža, tomēr komandu stafetē tika sasniegts sezonas labākais rezultāts, izcīnot otro vietu.

Tāpat piektdien Lillehammerē Latvijas sportisti salīdzinoši veiksmīgi startēja Nāciju kausā, visiem sportistiem iekļūstot starp pamatsacensību dalībniekiem.

Līdz ar to šajā etapā Latviju pārstāvēs Elīza Cauce, Ulla Zirne un Kendija Aparjode starp dāmām, brāļu Šicu ekipāža, kā arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš divnieku sacensībās, bet starp vīriem piedalīsies Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods un Artūrs Dārziņš.

Šo posmu izlaiž Kristena Putina un Imanta Marcinkēviča ekipāža, kas jau atgriezusies Latvijā, lai gatavotos nākamnedēļ Siguldā gaidāmajam Eiropas čempionātam,.

Siguldā kopā ar Eiropas čempionātu noslēgsies arī Pasaules kausa sezona.

Oberhofas posmā sākas cīņa par starta grupām Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kur Latviju pārstāvēs desmit kamaniņu braucēji. Ja netiks piedzīvotas kādas veselības problēmas, uz Dienvidkoreju dosies visi sportisti, kas startē Lillehammerē.

Jau ziņots, ka Latvijas kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis gada izskaņā Siguldā lauza plaukstu, kas viņam liegs piedalīties februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Pēc komandas iekšējās atlases jau iepriekš bija zināms, ka vīru vieniniekos Phjončhanā startēs Aparjods un Kivlenieks, kamēr Rozītim un Dārzniekam pēc pieciem Pasaules kausa posmiem un divām kontrolsacensībām bija teju identisks rezultāts, bet Olimpiādē Latviju varēs pārstāvēt vien trīs vīru vieninieki.

Latvijas kamaniņu braucējiem līdzšinējā sezona nav izvērtusies tāda kā vēlētos, vienīgo reizi uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos latviešiem kāpjot vien piektajā etapā, kad Leikpleisidas trasē ASV trešo vietu Sprinta kausā izcīnīja brāļi Andris un Juris Šici.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006. gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010. gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014. gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!