Foto: LETA

Latvijas kamaniņu braucēji Artūrs Dārznieks, Gints Bērziņš un Riks Kristens Rozītis sestdien Pasaules kausa (PK) trešajā posmā Vācijā ierindojās ārpus vadošā desmitnieka, bet šosezon labu sniegumu demonstrējušais Kristers Aparjods traumas dēļ nestartēja.

Divu braucienu summā uzvaru svinēja mājinieks Fēlikss Lohs, kurš pirmajā braucienā bija otrais, bet otrajā uzstādīja jaunu trases rekordu. Viņš par 0,096 sekundēm apsteidza savu tautieti Johannessu Ludvigu, bet austrietis Jonass Millers zaudēja 0,245 sekundes.

Dārznieks aizvadīja labu otro braucienu un ierindojās 15. vietā, bet divu braucienu summā viņam 13.pozīcija ar 0,705 sekunžu atpalicību. Rozītim padevās labs starts, taču braucienā 16.rezultāts, summā izcīnot 14. pozīciju. Viņš uzvarētājam zaudēja 0,773 sekundes.

Tikmēr Bērziņš otrajā braucienā trases lejasdaļā spēja attīstīt labu ātrumu un ierindojās 13. pozīcijā, divu braucienu summā zaudēdams 0,812 sekundes, kas viņam deva 15. vietu.

Dārzniekam pirmais brauciens aizritēja bez kļūdām, tomēr neizdevās attīstīt lielu ātrumu, tāpēc izcīnīta 11. pozīcija. Viņš uzvarētājam Ludvigam no Vācijas zaudēja 0,308 sekundes.

Bērziņš aizvadīja "tīru" braucienu un ierindojās 13. vietā, līderim zaudēdams 0,346 sekundes.

Pirmajā braucienā Rozītis kļūdījās trases lejasdaļā un ar 0,440 sekunžu deficītu ierindojās 15. vietā. Sacensību rīkotāji jau pirms pirmā brauciena vairāk nekā desmit minūtes centās salabot laika kontroles tehniku, taču ķibeles vēlreiz piemeklēja pēc Rozīša brauciena, tādējādi viņš ilgstoši bija bez rezultāta.

Sestdien sacensībās startēt bija plānojuši četri Latvijas sportisti, taču ceturtdien treniņā kritienu piedzīvoja Kristers Aparjods. Vēlāk noskaidrojās, ka sportistam apakšstilba kaulā, iespējams, ir plīsums, tāpēc Latvijas komanda dara visu iespējamo, lai sportists jau sestdien varētu atgriezties mājās.

Latvijas izlases treneris Kristaps Mauriņš atklāja, ka Aparjods traumas dēļ nestartēs arī Vinterbergā gaidāmajā posmā. Tuvākajā laikā Aparjods apmeklēs Latvijas Olimpisko vienību (LOV), lai veiktu padziļinātākas pārbaudes.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja Artūrs Dārznieks, Gints Bērziņš un Riks Kristens Rozītis. Aparjodam bija jau nodrošināta vieta pamatsacensībās, bet pārējā trijotne piektdien aizņēma visu goda pjedestālu Nāciju kausā.

Sezonas ievadā labāko sniegumu parādījis Aparjods, kurš pirmā posma pamatsacensībās bija astotais, bet otrajā etapā izcīnīja trešo vietu.

Jau ziņots, ka Latvijas kamaniņu braucēji brāļi Juris un Andris Šici sestdien Pasaules kausa (PK) trešajā posmā Vācijā otrajā braucienā pieļāva nelielu kļūdu, kā rezultātā neizdevās pakāpties augstāk par sesto pozīciju.

Divu braucienu summā uzvaru svinēja pasaules čempioni no Vācijas Tonijs Egerts/Saša Benekens, kuri bija nepārspēti abos braucienos. Viņi par 0,155 sekundēm apsteidza austriešus Tomas Štoiju/Lorencu Kolleru, bet vēl viens Austrijas duets Janniks Millers/Armīns Fraušers līderiem zaudēja 0,196 sekundes

Brāļiem Šiciem otrajā braucienā padevās labs starts, bet trases lejasdaļā gadījās neliela kļūda, kā rezultātā medaļas gāja secen. Duets braucienā ierindojās devītajā vietā, bet summā sestā pozīcija, līderiem zaudējot 0,396 sekundes.

Mārtiņš Bots/Roberts Plūms ar 0,755 sekunžu deficītu ierindojās devītajā vietā, kamēr Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš divu braucienu summā bija 19.pozīcijā

Svētdien notiks sacensības sievietēm un komandu stafete.

Pandēmijas dēļ Pasaules kausa sezona noritēs tikai Eiropā. 2020.gadā paredzētajos posmos nepiedalīsies ASV un Kanādas kamaniņu braucēji.

Turpmākās sacensības notiks Vācijas pilsētās - Oberhofā un Vinterbergā. Arī 2021.gads sāksies Vācijā, kur notiks mači Kēnigszē trasē, bet pēc tam sportisti dosies uz Siguldu, kur cīnīsies par Eiropas čempionāta medaļām.

Turpinājumā janvārī paredzēti posmi arī Oberhofā un Insbrukā, bet sezonas noslēgums paredzēts februāra sākumā Sanktmoricā, kur Pasaules kausa sacensības nav notikušas kopš 2012.gada janvāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!