Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas kamaniņu braucēji Elīza Tīruma, Inārs Kivlenieks un brāļu divnieks Andris Šics/Juris Šics sestdien Vistleras trasē Kanādā izcīnīja pasaules čempionāta (PČ) bronzas medaļas komandu stafetē, portālu "Delfi" informēja Latvijas kamaniņu sporta federācija.

Latvijas komanda finišēja pēc divām minūtēm un 4,854 sekundēm, zaudējot Vācijas un Kanādas sportistiem. Bronzas medaļas Latvijas kamaniņu braucēji izcīnīja ļoti sīvā cīņā, jo ceturtajā vietā palikošo Austrijas komandu viņi apsteidza tikai par 0,08 sekundēm, bet piektajā vietā palikušie ASV braucēji atpalika par 0,012 sekundēm.

Vācijas komanda - Natālija Geizenbergere, Fēlikss Lohs, kā arī Tobiass Vendls/Tobiass Arlts - pasaules čempionu titulu izcīnīja pārliecinoši, jo kanādieši no viņiem atpalika par 0,446 sekundēm, bet Latvijas sportistus no pirmās vietas šķīra 1,028 sekundes. Visi Vācijas stafetes komandas kamaniņu braucēji iepriekš bija uzvarējuši arī individuālajās sacensībās. Sacensībās startēja 12 komandas, taču divas nesasniedza finišu.

Pasaules čempionātos komandu sacensībās Latvijas kamaniņu braucēji medaļas izcīnījuši jau ceturto reizi - 2003.gadā Siguldā tika iegūta otrā vieta, bet 2008.gadā Oberhofā un 2009. gadā Leikplesidā bija bronzas medaļas. Pēdējās divās reizēs komandā startēja arī Andris un Juris Šici, savukārt Tīruma un Kivlenieks pie pasaules čempionāta medaļām tiek pirmo reizi karjerā.

Pirms komandu stafetes notika sacensības sievietēm, kurās 10. vietu izcīnīja Tīruma. Viņa divu braucienu summā finišēja pēc minūtes un 13,995 sekundēm. No uzvarētājas Geizenbergeres viņa atpalika par 0,567 sekundēm. Otro vietu ieguva vēl viena vāciete Tatjana Hifnere (+0,106), bet trešā bija mājiniece Kanādas sportiste Aleksa Gouga (+0,118). Sacensībās startēja 31 kamaniņu braucēja.

Tīruma pēc pirmā brauciena bija sestā, taču otrajā braucienā viņa uzrādīja 13. rezultātu un summā noslīdēja zemāk.

Jau ziņots, ka sestdien divnieku sacensībās Šici ieņēma 6. vietu, bet otrs Latvijas divnieks Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš palika 10. vietā 23 ekipāžu konkurencē. Vīriešu sacensībās labākais no latviešiem Inārs Kivlenieks izcīnīja 9.vietu. Mārtiņš Rubenis sacensības noslēdza 12.pozīcijā, bet Kristaps Mauriņš kvalificējās tikai vienam braucienam, ko pabeidza 26.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!