Foto: F64
Latvijas kamaniņu braucēji sev neveiksmīgo pasaules čempionātu Īglsas trasē, Austrijā, svētdien noslēdza ar septīto vietu komandu stafetē.

Ulla Zirne, Inārs Kivlenieks un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš veica trīs vizuāli "tīrus" braucienus, taču ar to bija par maz, lai pacīnītos par medaļām, jo galvenie konkurenti šoreiz bija krietni ātrāki.

Par pasaules čempioniem jau 13 reizi pēc kārtas kļuva spēcīgie vācieši. Tatjana Hifnere, Johanness Ludvigs un Toni Egerts/Saša Benekens finišēja pēc divām minūtēm un 8,474 sekundēm.

Tikmēr otrie palika ASV kamaniņu braucēji, kuri uzvarētājiem zaudēja 0,190 sekundes, bet bronzas medaļas ieguva Krievija, atpaliekot par 0,510 sekundi.

Savukārt Latvijas komanda čempioniem zaudēja 0,725 sekundes, piekāpjoties arī Itālijas, Austrijas un Kanādas komandām. No goda pjedestāla latviešus šķīra 0,215 sekundes.

Uzvaru vāciešiem nodrošināja divnieka ekipāža, jo pēc pirmajiem diviem posmiem viņi vēl zaudēja ASV sportistiem, taču Egerts/Benekens, kuri sestdien uzvarēja arī divnieku sacīkstēs, aizvadīja pārliecinošu braucienu.

Sacensībās startēja 15 komandas, taču Kazahstānas kvartets finišu nesasniedza.

Pērn Latvija guva otro vietu stafetē, piekāpjoties vienīgi allaž favorītes lomā esošajai Vācijai. Tāpat pēdējo desmit gadu laikā izcīnītas arī trīs bronzas godalgas. Savukārt pirms trim nedēļām Latvijas komanda izcīnīja trešo vietu Eiropas meistarsacīkstēs.

Vēstīts, ka svētdien vīru sacensībās Kivlenieks palika 16. vietā, Artūrs Dārznieks ierindojās 20. pozīcijā, Kristaps Mauriņš ieguva 23. vietu, bet Riks Kristens Rozītis palika aiz svītras, lai piedalītos otrajā braucienā, samierinoties ar 27. vietu, bet U-23 vecuma grupas ieskaitē viņš palika 11. pozīcijā.

Augstāko vietu šajā pasaules čempionātā Latvijai ieguva Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs, kuri izcīnīja bronzas medaļu divniekiem U-23 vecuma grupas ieskaitē, bet kopējā vērtējumā viņi palika 18. pozīcijā.

Divnieku mačos Andris un Juris Šici pēc pirmā brauciena bija astotie, bet otrajā pēc rupjas kļūdas uzrādīja vājāko rezultātu un summā palika 13. pozīcijā, piekāpjoties arī 11.vietu guvušajiem Oskaram Gudramovičam un Pēterim Kalniņam.

Savukārt dāmu sacensībās Latvijas izlases līdere Elīza Cauce krita, bet Zirne rupji kļūdījās, līdz ar to augstāko rezultātu sasniedza 20. vietu ieņēmusī Kendija Aparjode.

Tikmēr piektdien sprinta sacensībās labākie no latviešiem bija septīto vietu divnieku ieskaitē guvušie Šici. Starp dāmām labākā bija desmito vietu guvusī Ulla Zirne, bet neviens no vīriem nespēja kvalificēties finālam.

Iepriekšējo reizi pasaules vadošie kamaniņu braucēji sacentās pirms divām nedēļām, kad Siguldā tika aizvadīts Pasaules kausa sestais posms. Tajā teicami startēja Gudramovičs un Kalniņš, kuri izcīnīja otrās vietas divnieku pamatsacensībās un Sprinta kausā.

2015. gadā pasaules čempionāts kamaniņu sportā notika Latvijas trasē Siguldā, taču arī toreiz nevienam no pašmāju sportistiem pie augstiem rezultātiem tikt neizdevās. Augstāko vietu Latvija ieguva stafetē, izcīnot septīto pozīciju. Savukārt daudz veiksmīgāki rezultāti Latvijai bija pērn Kēnigszē trasē. Toreiz Cauce, Kivlenieks, kā arī brāļi Šici pirmo reizi izcīnīja sudraba medaļas komandu stafetē. Tāpat Šici bija ceturtie sprinta sacensībās un piektie pamatsacensībās. Piekto vietu dāmām izcīnīja Cauce, savukārt Rozītis palika uzreiz aiz goda pjedestāla U-23 vecuma grupas sportistiem, bet kopējā vērtējumā vīriešiem ieņēma desmito vietu.

Pēc pasaules čempionāta Īglsā vēl notiks trīs Pasaules kausa posmi, kamaniņu braucējiem spēkojoties Oberhofas, Phjončhanas un Altenbergas trasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!