Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Šonedēļ Siguldas bobsleja un kamaniņu trases starta estakādē treniņus uz ledus uzsāks Latvijas izlases kamaniņbraucēji, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Treniņus Siguldas trases starta estakādē uzsāk XXII Ziemas Olimpisko spēļu kandidāti Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Elīza Tīruma, Ulla Zirne, Saiva Dambīte, Andris Šics, Juris Šics, Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš.

Pavisam šogad Latvijas kamaniņu sporta izlasi pārstāvēs turpat vai 20 sportisti, no kuriem 13 ir Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā. Paralēli izlases pamata kodolam, treniņos piedalīsies arī Kārlis Krišs Matuzels, Kristens Putins, Kristers Aparjods, Kendija Aparjode, Alise Evelīna Mitkus, kuri izcīnījuši vietu junioru izlasē.

Treniņu grafiks paredz, ka sportisti uz ledus estakādes trenēsies 3 – 4 reizes nedēļā, līdz pat 21.septembrim, kad risināsies ''Prezidenta kauss'' starta rāviena sacensībās, pieaugušajiem un junioriem.

Izlases galvenais treneri Pēteris Cīmanis uzsver, ka tā ir fantastiska iespēja un priekšrocība, ka uz ledus var tikt jau augusta mēnesī un maksimāli ilgi trenēties apstākļos, kas pietuvināti reālajiem startiem sezonas laikā.

Siguldas bobsleja un kamaniņu trases mākslīgā ledus starta estakāde nodrošina labāku iespēju mūsu kamaniņu braucējiem, bobslejistiem un skeletonistiem sagatavoties dažāda veida sacensībām, kā arī nodrošina citu valstu sportistu aktīvāku interesi par treniņu iespējām Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē.

Pasaulē ir mazāk par 10 mākslīgā ledus starta estakādēm. Siguldas estakāde ir viena no mūsdienīgākajām un kvalitatīvākajām pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!