Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas kamaniņu braucēju komanda izcīnījusi uzvaru starptautiskās sacensībās Norvēģijas pilsētā Lillehammerē, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Uzvarētāju kausu Latvijas komanda saņēma pēc izcīnītām godalgām vīriešu un sieviešu konkurencē, kā arī veiksmīga starta divnieku ekipāžām.

Sacensību kopvērtējumā panākumu Latvijai nodrošināja Mārtiņa Rubeņa izcīnītā uzvara un Ināra Kivlenieka otrā vieta kungu sacensībās vairāk nekā 30 dalībnieku konkurencē, kā arī Elīzas Tīrumas otrā vieta starp 30 dalībniecēm. Tāpat kopvērtējumā tika ieskaitīta arī Andra un Jura Šicu ieņemtā ieņemtā piektā vieta 18 divnieku ekipāžu konkurencē.

Vēl no Latvijas sportistiem Lillehammerē startēja arī Kristaps Mauriņš, kurš ierindojās sestajā vietā, kamēr Riks Kristens Rozītis, Rihards Lozbers, Artūrs Dārznieks, Ulla Zirne, Maija Tīruma, Saiva Dambīte, Alise Mitkus un divas divnieku ekipāžas - Pēteris Kalniņš/Oskars Gudramovičs un Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs - sacensībās ieņēma vietu aiz labāko desmitnieka.

Lillehammeres kausa izcīņā bez mājiniekiem norvēģiem un latviešiem piedalījās arī Itālijas, Krievijas, Austrijas, Vācijas, ASV, Slovēnijas, Japānas un citu valstu sportisti.

"Norvēģijā nebija visi labākie sportisti, taču sacensībās konkurence bija liela. Trase bija sagatavota labā līmenī, vienīgi nedaudz traucēja pretvējš," izteicās Latvijas izlases vecākais treneris Pēteris Cīmanis. "Pašlaik visu valstu sportisti meklē labākos risinājumus kamanām, un neiztika arī bez pārsteigumiem - tehnikas neatbilstības dēļ tika diskvalificēts slavenais itālis Armīns Cīgelers."

Latvijas kamaniņu braucēji Norvēģijā aizvadīja nedēļu ilgu treniņnometni, bet 15.oktobrī sāksies treniņi Siguldā.

Novembra sākumā Latvijas kamaniņu braucēji plānojuši doties uz olimpisko trasi Sočos, bet gaidāmās sezonas pirmais Pasaules kausa izcīņas posms notiks novembra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!