Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā posmā Siguldā piektdien Nāciju kausa sacensībās vīriešiem dubultuzvaru svinēja Latvijas sportisti – ātrākais bija Inārs Kivlenieks, bet Mārtiņš Rubenis bija otrais, kamēr divniekos uzvaru izcīnīja Andris un Juris Šici.

Nāciju kausā, kas ir kā kvalifikācija Pasaules kausam, veiksmīgi startēja visi Latvijas sportisti, iekļūstot pamatsacensībās.

Kivlenieks teicami veica trasi, sasniedzot rezultātu 48,554 sekundes. Rezultāts ir tikai par 0,064 sekundēm sliktāks par Siguldas trases rekordu, ko pirms gada sasniedza Armīns Cīgelers. Rubenis savam komandas biedram zaudēja 0,166 sekundes.

Vēl Nāciju kausā Kristaps Mauriņš ieņēma 11.vietu (+0,800 sekundes), bet Zintis Šaicāns palika 18.vietā (+1,497 sekundes).

Pasaules kausa sacensībām kvalificējas Nāciju kausa 17 labākie braucēji. Tā kā Vācijai jau ir pieci dalībnieki Pasaules kausā (kas ir maksimālais sportistu skaits), bet Nāciju kausā virs Šaicāna finišēja vācietis Roberts Fišers, tad arī Šaicāns ir ieguvis vietu dalībai Pasaules kausā.

Tikmēr divnieku sacensībās brāļi Šici trasi veica 42,560 sekundēs, par 0,194 sekundēm apsteidzot krievus Aleksandru Deņisevu un Vladislavu Antonovu.

Savukārt Andrejs Bērze un Uldis Logins finišu sasniedza piektajā vietā, līderiem zaudējot 0,341 sekundi, bet trešā Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš uzvarētājiem zaudēja 0,644 sekundes un ierindojās devītajā vietā.

Vēl viena divnieku ekipāža Kristaps Bērze un Toms Mežotnis Šiciem zaudēja 1,905 sekundes un palika pēdējā, 13.vietā.

Divnieku sacensībās Pasaules kausā katru valsti pārstāv trīs ekipāžas, un Latvijas komandā ārpus strīpas paliek Bērze/Mežotnis.

Sieviešu sacensībās Nāciju kausā neviena no Latvijas sportistēm neiekļuva labāko sešiniekā, tomēr trīs sportistes kvalificējās Pasaules kausam.

Labāko laiku Nāciju kausā sasniedza krieviete Natālija Horeva, kuras rezultāts bija 42,909 sekundes. Elīza Tīruma ieņēma devīto vietu (+0,907 sekundes), Saiva Dambīte bija 11.vietā (+1,495 sekundes), bet Maija Linde palika 15.vietā (+2,531 sekundes). Vēl viena Latvijas sportiste Ieva Gudramoviča piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

Pasaules kausa posmam kvalificējas Nāciju kausa 14 labākās sportistes, taču, līdzīgi kā vīriešu sacensībās, Vācijas komandai jau ir aizpildīta kvota (četras sportistes), tāpēc otro vietu Nāciju kausā ieņēmusī vāciete Karīna Svāba startēja ārpus konkurences.

Piektdien vēl notiks Nāciju kausa sacensības divniekiem. Sestdien Siguldā notiks vīriešu un divnieku sacensības, bet svētdien būs sieviešu un komandu sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!