Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas kamaniņu sportisti sestdien aizvadīja neveiksmīgas vīriešu sacensības Leikpleisidas trasē ASV notiekošajā Pasaules kausa priekšpēdējā, astotajā, posmā.

Labāko rezultātu sasniedza Mārtiņš Rubenis, kurš izcīnīja 20.vietu, Inārs Kivlenieks ierindojās 22.pozīcijā, bet Kristaps Mauriņš uzrādīja 26.rezultātu 30 sportistu konkurencē.

Rubenis braucienos uzrādīja attiecīgi 19. un 22.laiku, Kivlenieks trasi veica ar 21. un 23.ātrāko laiku, bet Mauriņam abos braucienos 26.vieta.

Par posma uzvarētāju kļuva titulētais Armīns Cīgilers no Itālijas, kurš traumas dēļ pirms nedēļas nestartēja pasaules čempionātā. Viņš aiz sevis atstāja vēl divus Itālijas braucējus, divu braucienu summā par 0,212 sekundēm apsteidzot Dominiku Fišnalleru un par 0,350 sekundēm - Dāvidu Mairu.

Sacīkstēs Leikpleisidā nestartēja Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Fēlikss Lohs no Vācijas, kurš treniņā piedzīvoja kritienu.

Vēl sestdien Latvijas komnanda nefinišēja stafetes sacensībās. Latvijas komandas rindās stafetes sacensībās startēja Elīza Tīruma un Mārtiņš Rubenis, kā arī divnieks Juris un Andris Šici.

Tīruma distanci veica ar piekto ātrāko laiku sieviešu vidū, bet Rubenis uzrādīja septīto laiku vīriešu vidū. Brāļi Šici nespēja tikt pie ieskaitīta rezultāta, tāpēc Latvijas komanda palikusi bez izcīnītas vietas.

Stafetes sacensībās uzvarēja Vācijas komanda, kuras rindās startēja Natālija Geisenbergere, Ralfs Paliks un Tobiass Vendls/Tobiass Ārlts. Viņi par 0,107 sekundēm apsteidza ASV komandu, bet trešie bija Itālijas kamaniņu braucēji, kas vāciešiem zaudēja 0,580 sekundes.

Sacensībās startēja astoņas komandas, Latvijai vienīgajai netiekot pie rezultāta.

Kā ziņots, posma divnieku sacensībās piektdien Juris un Andris Šici pēc neveiksmīga pirmā brauciena ieņēma 11.vietu, bet Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pēc nesekmīga otrā brauciena ierindojās 15.pozīcijā 18 duetu konkurencē. Savukārt sievietēm vienīgā Latvijas pārstāve Elīza Tīruma izcīnīja augsto astoto vietu.

Leikplesidā notiekošajās sacensībās nepiedalās Krievijas komanda, kas jau devusies uz jauno Soču trasi, kur februāra beigās norisināsies sezonas noslēdzošais Pasaules kausa posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!