Foto: F64
Latvijas kamaniņu braucēju stafetes komanda svētdien izcīnīja piekto vietu Pasaules kausa izcīņas pirmā posma stafetes sacensībās.

Maija Tīruma, Mārtiņš Rubenis, kā arī Andra un Jura Šicu divnieku ekipāža summā trasi veica divās minūtēs un 27,673 sekundēs.

Tīruma sieviešu konkurencē sasniedza sesto labāko rezultātu, Rubenis uzrādīja astoto laiku, bet Šici starp divnieku ekipāžām sasniedza piekto rezultātu.

Uzvaru sacensībās izcīnīja Vācijas komanda, kas otrajā vietā finišējušos itāliešus apsteidza par 0,443 sekundi, bet Latvijas sportistus par 1,079 sekundēm.

Ātrāk par Latviju finišēja arī Austrijas un ASV sportisti.

Pagājušajā nedēļā Īglsa, Austrijā Latvijas kamaniņu braucēju stafetes komanda izcīnīja piekto vietu arī Pasaules kausa izcīņas pirmā posma stafetes sacensībās.

Ar pirmajās divās sezonas sacīkstēs iegūtām piektajām vietām Pasaules kausa kopvērtējumā stafetes disciplīnā Latvijas komanda ir iekrājusi 110 punktus, ierindojoties piektajā vietā. Pirmajā vietā ar 200 punktiem atrodas Vācijas komanda.

Kā ziņots, kamaniņu sporta stafetes sacensības pretendē uz iekļūšanu 2014.gada Soču olimpisko spēļu programmā.

Jau ziņots, ka svētdien sieviešu konkurencē Latvijas kamaniņu braucēja Maija Tīruma izcīnīja 16.vietu, bet viņas jaunākā māsa Elīza Tīruma - 21.vietu.

Savukārt divnieku sacensībās Vankūveras olimpisko spēļu sudraba godalgas laureāti Andris un Juris Šici izcīnīja devīto vietu, bet Andrejs Bērze un Uldis Logins ierindojās 16.pozīcijā.

Tikmēr sestdien vīriešu sacensībās 24.vietu izcīnīja Inārs Kivlenieks, bet 25.vietā ierindojās Mārtiņš Rubenis.

Pasaules kausa izcīņā šosezon tiks aizvadīti deviņi posmi, no kuriem pēdējais 19. un 20.februārī risināsies Siguldā. Savukārt pasaules čempionāts 29. un 30.janvārī risināsies Itālijā, Čezānā. Šīs divas sacensības apmeklēs arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge, kurš vienpersoniski varēs izlemt par kamaniņu sporta stafetes iekļaušanu Soču programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!