Latvijas kamaniņu braucēju stafetes komanda svētdien izcīnīja piekto vietu Pasaules kausa izcīņas pirmā posma stafetes sacensībās.

Maija Tīruma, Mārtiņš Rubenis, kā arī Andra un Jura Šicu divnieku ekipāža summā trasi veica divās minūtēs un 10,677 sekundēs.

Tīruma sieviešu konkurencē sasniedza sesto labāko rezultātu, Rubenis uzrādīja septīto laiku, bet Šici starp divnieku ekipāžām sasniedza ceturto rezultātu.

Pārliecinošu uzvaru sacensībās izcīnīja Vācijas komanda, kas otrajā vietā finišējušos kanādiešus apsteidza par 0,821 sekundi, bet Latvijas sportistus par 1,158 sekundēm.

Ātrāk par Latviju finišēja arī Itālijas un Krievijas sportisti.

Kā ziņots, kamaniņu sporta stafetes sacensības pretendē uz iekļūšanu 2014.gada Soču olimpisko spēļu programmā.

Jau ziņots, ka sestdien sieviešu konkurencē Latvijas kamaniņu braucēja Maija Tīruma izcīnīja devīto vietu, bet viņas jaunākā māsa Elīza Tīruma pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

Savukārt divnieku sacensībās Vankūveras olimpisko spēļu sudraba godalgas laureāti Andris un Juris Šici izcīnīja septīto vietu, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš ieņēma 18.vietu, bet Andrejs Bērze un Uldis Logins ierindojās pēdējā, 19.pozīcijā.

Tikmēr svētdien vīriešu sacensībās 21.vietu izcīnīja Inārs Kivlenieks, 25.vietā ierindojās Mārtiņš Rubenis, bet Kristaps Mauriņš sasniedza priekšpēdējo, 31.rezultātu.

Pasaules kausa izcīņā šosezon tiks aizvadīti deviņi posmi, no kuriem pēdējais 19. un 20.februārī risināsies Siguldā. Savukārt pasaules čempionāts 29. un 30.janvārī risināsies Itālijā, Čezānā. Šīs divas sacensības apmeklēs arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge, kurš vienpersoniski varēs izlemt par kamaniņu sporta stafetes iekļaušanu Soču programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!