Foto: AFP/Scanpix/LETA

Novembrī Siguldā aizvadītas Latvijas kamaniņu izlases kontrolsacensības, kurās vietu pamatsastāvā dalībai Pasaules kausā nopelnīja Sigita Bērziņa un Gints Bērziņš, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Sporta ziņas".

Latvijas kamaniņu izlasei aizvadīto sezonu izdevās noslēgt īsi pirms pandēmijas sākuma martā, tāpēc sagatavošanās nākamajiem startiem netika krasi ietekmēta. Jūnija izskaņā sarunā valstsvienības menedžeris un treneris Kristaps Mauriņš pauda, ka plānos ir aizvadīt nometni Norvēģijā vai Vācijā, bet Covid-19 ierobežojumu dēļ sagatavošanās notikusi tepat Siguldā.

Siguldas kamaniņu trasē novembrī izlase arī aizvadījusi kontrolsacensības, pēc kurām noskaidrojies sastāvs dalībai Pasaules kausā. Vīru konkurencē Latvijas izlasi pārstāvēs Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis un juniors Gints Bērziņš, starp dāmām startēs Kendija Aparjode, Ulla Zirne, Elīza Tīruma un Sigita Bērziņa.

Gan Gints Bērziņš, gan Sigita Bērziņa iepriekš vēl nav startējuši Pasaules kausā.

Tikmēr divnieku kontrolsacensības negaidīti labāko sniegumu demonstrēja Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, brāļi Juris un Andris Šici, kā arī Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

"Labākie divi [sportisti] pēc FIL punktiem pēc Jaunā gada dosies uz Kēnigszē, kur paredzēts pirmais posms, bet pārējiem būs atkārtoti jāaizvada kontrolsacensības Siguldā. Tās arī noteiks sastāvu sezonas otrajai pusei," sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta ziņas" skaidro Mauriņš, arī ieskicējot, kā tiks aizvadītas pirmās sacensības Austrijā.

"Mūsu komanda tiks dalīta trīs atsevišķās grupās, kā rezultātā arī treniņi būs atsevišķi. Arī viesnīcā, dodoties uz ēšanu, centīsimies dalīties grupās. Tas pats attiecas uz kamanu telpu izmantošanu."

Mauriņš atklāja, ka par fizisko sagatavotību Latvijas izlases sportisti rūpēsies, strādājot āra apstākļos. Tā neesot problēma, jo jau pavasarī iegādāts nepieciešamais inventārs.

Pandēmijas dēļ Pasaules kausa sezona noritēs Eiropā, taču pēdējās sacensības paredzētas Ķīnā.

Pasaules kausa sezonas pirmais posms 28. un 29.novembrī paredzēts Austrijā, Insbrukā, bet vēlāk sacensības notiks trīs Vācijas pilsētās - Altenbergā, Oberhofā un Vinterbergā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!