Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF) cer, ka tās finanses nākamajā sezonā paliks vismaz šīs sezonas līmenī, tomēr problēmas varētu sagādāt trīs Ziemeļamerikā paredzētie Pasaules kausa (PK) izcīņas posmi, atklāj Latvijas LKSF prezidents Atis Strenga.

"Ceram, ka skaitļi būs vismaz tādi paši kā šosezon. Tiesa gan, varētu tikt izveidota papildus jaunatnes programma, jo nākamgad Insbrukā notiks pirmās Jaunatnes ziemas Olimpiskās spēles, kurās būs arī kamaniņu sporta sacensības," teica Strenga.

"Mums dārgi izmaksās trīs Ziemeļamerikā plānotie posmi," teica federācijas prezidents, gan nevēloties nosaukt konkrētus skaitļus.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Ziemeļamerikā notika pa vienam posmam Pārksitijas un Vistleras trasēs, kurās no Latvijas sportistiem piedalījās tikai divnieks Andris un Juris Šici, kā arī Maija Tīruma.

"Pagaidām plānojam, ka nākamajā sezonā Pasaules kausa apritē startēs tie paši sportisti, kas šogad. Tāpat arvien aktīvāk plānojam iesaistīt jaunos sportistus," teica Strenga. "Īpaši labi mums šobrīd ir jauniešu vecuma sportisti. Jaunos braucējus var redzēt daudzās komandās, jo, kā ierasts, pēc olimpiskajām spēlēm notika sastāva atjaunināšana."

Mārtiņš Rubenis iepriekš izteicās, ka viņam piedāvāts darbs divu valstu izlasēs kā trenerim, tomēr sportists jau atzinis, ka plāno palikt Latvijā, un uz to cer arī Strenga.

"Piedāvājumi viņam nav pirmo gadu," teica Strenga, sakot, ka arī nākamajā sezonā Rubenis, tāpat kā šogad, varētu startēt tikai pāris sacensībās, koncentrējoties sezonas svarīgākajiem mačiem. "Tomēr pagaidām to ir grūti pateikt, viņam pašam jāizlemj. Nav izslēgts, ka vēl nākamā sezona Mārtiņam būs atvieglotā režīmā, bet pēc tam viņš intensīvi sāks gatavoties Soču olimpiādei."

Šosezon Rubenis startēja tikai trijos Pasaules kausa posmos, bet pēdējās sacensībās, kas notika Siguldā, spēja izcīnīt trešo vietu. Savukārt pasaules čempionātā 2006.gada Turīnas Olimpisko spēļu bronzas medaļas īpašnieks tika pie 10. vietas.

Runājot par finansējumu, Strenga uzsvēra, ka LKSF "turas uz Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) naudas".

"Pirmie cipari būs skaidri, kad būs zināms nākamās sezonas LOV sastāvs un LOK finansējums. Tie ir mūsu galvenie finanšu avoti," uzsvēra Strenga. "No sponsoriem neesam spējīgi tādas summas iegūt, viņu naudu drīzāk izmantojam tehnikas sagatavošanai. Kad būs zināmi skaitļi, redzēsim, vai būsim spējīgi nākamajā Olimpiādē cīnīties par medaļām."

Pagājušajā sezonā no Latvijas sportistiem vissekmīgāk startēja Šici, kuri Pasaules kausā divnieku konkurencē izcīnīja septīto vietu, bet pasaules čempionātā tika pie bronzas godalgām. Savukārt Maija Tīruma sieviešu konkurencē Pasaules kausa izcīņā ieņēma 13.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!