Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Latvijas kausā kamaniņu sportā sestdien Siguldā uzvaru guva māsa un brālis Kendija un Kristers Aparjodi, bet divvietīgo ekipāžu konkurencē labākie bija Andris un Juris Šici.

Aparjode demonstrēja pārliecinošu sniegumu abos braucienos (viena minūte un 24,965 sekundes), esot nedaudz lēnāka startā, tomēr finišā uzrādot pirmo laiku. Otrā vieta Elīzai Caucei, kura no uzvarētājas atpalika par 0,179 sekundes. Viņa bija pārliecinoši labākā startā abos braucienos, taču pašā trases beigu daļā piekāpās Aparjodei. Bronza tikmēr tika Ullai Zirnei, kura startā uzrādīja sliktākos laikus no visām septiņām startējušajām dalībniecēm, taču trasē spēja zaudēto atgūt.

"Trasē veicās labi. Protams, bija mazas kļūdiņas, pirmajā braucienā mazliet trases augšdaļā, bet otrajā 16.virāžā iegāju par vēlu. Šosezon esmu krietni pielikusi startā, tas ļoti priecē, un līdz ar to trases augšdaļā laiks ir daudz, daudz labāks, nekā tas bija pagājušajā sezonā. Tas arī vainagojas daudz labākā finiša laikā," Latvijas Kamaniņu sporta federācija citē Aparjodes teikto.

Vīru konkurencē pārliecinoši labākais pirmajā braucienā bija Kendijas brālis Kristers Aparjods, kurš otrajā braucienā uzrādīja par vairāk nekā trīs sekundes desmitdaļām sliktāku laiku, tomēr ar to pietika, lai nodrošinātu uzvaru divu braucienu summā (viena minūte un 37,643 sekundes). Sudrabs tika Rikam Kristenam Rozītim, kurš atpalika 0,137 sekundes, bet bronza - Ināram Kivleniekam.

Divvietīgo ekipāžu konkurencē nepārspēti abos braucienos palika brāļi Andris un Juris Šici (viena minūte un 24,730 sekundes), bet otro vietu ieguva Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kuri uzvarētājiem zaudēja 0,316 sekundes, bet bronza Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam.

Junioru meiteņu konkurencē uzvarēja Elīna Ieva Vītola, sudrabs Andai Upītei, bet bronza Sigitai Bērziņai.

Starp jauniešiem A grupā labākais abos braucienos un arī summā bija Gints Bērziņš, kamēr jaunietēm - Marta Zukule. Jauniešu A divvietīgo ekipāžu konkurencē labākie bija Kaspars Rinks/Andris Ardis Liepiņš, bet meitenēm - Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna, kurām turklāt puišu konkurencē otrais labākais laiks divu braucienu summā.

Jauniešu B konkurencē uzvara Gustavam Krastam, bet meitenēm pirmā bija Zvilna. Visbeidzot starp jauniešiem C grupā labākais Rūdis Kūkojs.

Pieaugušo izlase jau svētdien dosies Austriju, kur pēc nedēļas startēs 2018./19.gada sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!