Foto: Romāns Kokšarovs/F64
Šajā nedēļas nogalē, 22. un 23. janvārī Sanktmoricā, Šveicē norisināsies šīs sezonas noslēdzošais Pasaules kausa posms, kas reizē būs arī 53. Eiropas čempionāts kamaniņu sportā. Pēc sacensībām Šveicē Latvijas Kamaniņu sporta izlase 26. janvārī no Rīgas izlidos uz XXIV Ziemas olimpiskajām spēlēm Pekinā.

Eberspächer pasaules kausa devītajam posmam startēt pieteikušies 125 atlēti no 23 valstīm.

Piektdien, 21. janvārī Nāciju kausā par vietu pamatsacensībās cīnīsies divi Latvijas sportisti: Sigita Bērziņa un Artūrs Dārznieks. Pārējie Latvijas izlases sportisti ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trijos Pasaules kausa posmos. Stiprāko grupa – 12 dāmas, 15 vīri un 12 divvietīgās ekipāžas.

"Es sagaidu patiešām interesantas sacensības šeit, Sanktmoricā, jo būs ne tikai Eiropas čempionāts, bet tiks arī sadalīti kristāla globusi Pasaules kausu kopvērtējumā. Tieši šeit Latvijas komanda uzrādīja labus rezultātus pagājušās sezonas izskaņā, tāpēc vēlamies tos atkārtot arī šosezon," pirms sacensībām saka Latvijas komandas treneris Kristaps Mauriņš. "Kendija Aparjode ir atgriezusies (pēc traumas), un svarīgākais viņai ir atgūt braukšanas sajūtu trasē, jo piecas nedēļas nebraukt pa trasi ir ļoti daudz. Kristers Aparjods Sanktmoricā ir pirmo reizi, jo pagājušajā gadā Kristeram nācās izlaist posmu traumas dēļ. Tāpēc viņam tagad īsā laika periodā ir jāiemācās īstās trases līnijas. Andrim Šicam/Jurim Šicam un Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem Sanktmorica trasē ļoti patīk. Pagājušajā sezonā viņi izcīnīja vēsturisku dubultuzvaru. Gatavošanās olimpiskajām spēlēm norit pēc plāna. Mums vēl ir jāizmēģina dažas korekcijas kamanām, bet citādi esam gatavi Pekinas Ziemas olimpiskajām spēlēm."

Pēc Pasaules kausa posma Sanktmoricā tiks noskaidroti un apbalvoti kristāla globusa ieguvēji.

Pasaules kausa kopvērtējumā, ieskaitot BMW Sprinta pasaules kausus, Andris un Juris Šici ar 828 punktiem ir pirmajā vietā. Otrajā un trešajā vietā Vācijas dueti, attiecīgi, Tonijs Eggerts/Saša Benekens (Toni Eggert/Sasha Benecken), kuriem 791 punkts un Tobiass Vendls/Tobiass Arlts (Tobias Wendl/Tobias Arlt) ar 711 punktiem.
Savukārt Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem 449 punkti un devītā vieta.
Sieviešu konkurencē Elīzai Tīrumai 519 punkti un piektā vieta. Kendijai Aparjodei, izlaižot piecas sacensības, ar izcīnītiem 303 punktiem – 12. vieta. Elīnai Ievai Vītolai 18. vieta un 220 punkti. Sigitai Bērziņai ar 163 punktiem 24. vieta. Savukārt Ullai Zirnei 29. vieta un 91 punkts.

Vīriešu konkurencē labākais no latviešiem pasaules kausu kopvērtējumā, ieskaitot BMW Sprinta pasaules kausus, Kristers Aparjods, kuram 606 punkti un ceturtā pozīcija. Desmitajā vietā ar 418 punktiem – Gints Bērziņš. Rikam Kristenam Rozītim 206 punkti un 19. vieta Savukārt Artūram Dārzniekam ar 189 punktiem 20. vieta.

Pēc astoņiem Eberspächer pasaules kausa posmiem ar 451 punktu ceturto vietu Kristers Aparjods dala ar vācieti Maksu Langenhanu (Max Langenhan). Gintam Bērziņam 11. vieta. Artūrs Dārznieks 18. pozīcijā, bet Rikam Kristenam Rozītim 19. vieta.

Elīzai Tīrumai 385 punkti un piektā vieta. Kendija Aparjode ar 243 punktiem 11. vietā. Elīna Ieva Vītola dala 17. vietu ar šveicieti Natāliju Māgu (Natalie Maag). Sigitai Bērzņai 23. pozīcija. Savukārt Ulla Zirne 41. vietā.

Divvietīgo ekipāžu konkurencē Andrim un Jurim Šiciem otrā pozīcija, līderiem Tonijam Egertam/Sašam Benekenam (Toni Eggert/Sasha Benecken) piekāpjoties par 17 punktiem. Savukārt Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem 348 punkti un septītā vieta.

Komandu stafetē pēc Jaņcinas, Soču, Altenbergas, Vinterbergas un Oberhofas sacesnībām Latvijas komandai 315 punkti un trešā vieta.

Sestdiena, 22. janvāris
09.40 Pirmais brauciens – Divvietīgās ekipāžas
11.05 Otrais brauciens – Divvietīgās ekipāžas
12.45 Pirmais brauciens – Vīrieši
14.28 Otrais brauciens – Vīrieši

Svētdiena, 23. janvāris
10.40 Pirmais brauciens – Sievietes
12.10 Otrais brauciens – Sievietes
14.00 Komandu stafete

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!