Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga pēc aizvadītā pasaules čempionāta atzina, ka Latvijas sportistu rezultāti nav slikti, taču palikusi nepadarīta darba sajūta. To viņš stāstīja intervijā laikrakstam “Diena”.

“Uz tādas mažorīgas nots mūsu rezultātus vēl nevar objektīvi izvērtēt. Puslīdz labi startēja divnieki, kaut arī gan brāļiem Šiciem, gan Gudramovičam un Kalniņam nebija pilnvērtīga sagatavošanās posma. Savu spēju robežās nobrauca Maija Tīruma, Mārtiņš Rubenis un Inārs Kivlenieks,” stāstīja Strenga. “Ināram vēl pietrūkst pieredzes, lai pastāvīgi cīnītos par iekļūšanu labāko desmitniekā. Treniņos viņš spēcīgā konkurencē sasniedza ļoti labus rezultātus. Nedaudz pievīla jaunie braucēji, kuri netika galā ar trasi.”

“Rezultāti nav ļoti slikti, bet līdz galam nepadarīta darba sajūta tomēr palikusi. Cerējām, ka visās disciplīnās izdosies cīnīties par vietu desmitniekā,” uzsvēra LKSF prezidents. “Stafetē septītā vieta ir zemākā pieņemamā, taču visi konkurenti nobrauca kā pa diedziņu.”

Strengas prāt rezultāti varētu būt bijuši arī labāki, taču šī sezona sanākusi saraustīta izlaisto Pasaules kausu posmu dēļ.

“Šī sezona kopumā sanākusi tāda saraustīta. Tika izlaisti vairāki Pasaules kausa posmi. Bija iecere vasarā ar rollerkamanām pabraukt pa šo Altenbergas trasi, taču, saliekot visus finansiālos par un pret, tas neizdevās. Maksimālo uzmanību veltījām jauniešiem un viņu startam jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs, tāpēc lielā komanda kaut kur tika apdalīta. Tiesa, pat ar visu to šajā čempionātā varēja būt labāk,” viņš turpināja.

“Redzam to, pie kā jāpiestrādā, lai rezultāti būtu labāki. Potenciāls komandai ir labs, taču ļoti, ļoti daudz jāstrādā treniņos,” teica LKSF prezidents. “Ja tā būs, esmu pārliecināts, ka Soču Olimpiskajās spēlēs visās disciplīnās cīnīsimies par sešnieku, bet stafetē - pat par medaļām. Arī šoreiz stafetē rezultāti bija ļoti blīvi. Pat vācieši uzvarēja ar nelielu pārsvaru.”

Atgādinām, ka pasaules čempionātā labāko rezultātu sasniedza divnieku ekipāžas Andris un Juris Šici un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kuri izcīnīja devīto un desmito vietu. Vīriešu konkurencē labākais bija Inārs Kivlenieks, kurš ierindojās 13.vietā, bet Mārtiņš Rubenis palika 19.

Savukārt sacensībās sievietēm Maija Tīruma ierindojās 15.vietā, bet stafetes sacensībās Latvijas sportisti ierindojās septītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!