Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas kamaniņu braucējas Maija un Elīza Tīruma sestdien palika neapmierinātas pēc starta savās mājās, Siguldas trasē notikušajā Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā.

Visrupjāko kļūdu no latvietēm pieļāva Maija Tīruma, kura neveiksmīgi veica pirmo braucienu, atzīstot, ka nebija gatava tik spēcīgam vējam.

"Droši vien pati biju vainīga, jo nebiju gatava tik spēcīgam vējam, kādu izjutu pirmajā braucienā pēc 14.virāžas," atzina Maija Tīruma. "Otrajā braucienā sakoncentrējos tieši tai vietai, bet tāpat bija grūti noturēt kamanu."


Kā ziņots, Elīza un Maija Tīrumas sestdien izcīnīja attiecīgi 12. un 16.vietu posmā.

Elīza Tīruma pēc pirmā brauciena atradās dalītā 12.vietā, bet otrajā sasniedza 14.rezultātu, tomēr tas neliedza saglabāt pēc pirmā brauciena iegūto pozīciju.

Tikmēr Maija Tīruma pirmajā braucienā pieļāva kļūdu un uzrādīja vien 18.rezultātu, bet otrajā bija 11. ātrākā un summā pacēlās par divām pozīcijām.

"Arī Elīzai bija daudz kļūdu un arī viņa varēja būt augstāk. Savā trasē mums abām vajadzēja nostartēt veiksmīgāk," secināja vecākā no māsām Tīrumām, kura šajās sacensībās izmēģinājusi jaunu slieci. "Secinājums, ka nobraukt ar viņu var, tomēr vēl priekšā ir daudz darba."

Pasaules kausa sezona atsāksies nākamā gada pašā sākumā un Maija Tīruma līdz tam apņēmusies gan uzlabot slieci, gan arī piestrādāt pie fiziskās sagatavotības, ko nevar veikt sezonas gaitā. "Jācenšas tikt ārā no melnās strīpas."

"Ja ņem vērā, ka Elīza pērn bija ceturtā, protams, ka neizdevās sacensības," secināja Latvijas izlases galvenais treneris Pēteris Cīmanis. "Šāds rezultāts būtu normāls citās trasēs, bet ne savās mājās. Neveiksmīgajā rezultātā nav jāvaino tikai vējš. Sportistēm sezonas sākumā kopumā nav izdevušies rezultāti un tas uzdeva papildus slogu arī startam savās mājās. Tāpēc bija grūti startēt un kaut kas neizdevās kā vajadzēja."

"Visu laiku mēģinām jaunumus tehnikā, jo vien sacensībās var pārbaudīt īsto spēku. Turpināsim to darīt arī nākamajos posmos, jo līdz olimpiskajām spēlēm jātiek skaidrībā vai jaunais ir labāks par veco vai tomēr jāņem vecais," izmēģinājumus tehnikā komentēja Cīmanis.

Kā ziņots, sacensībās uzvaru izcīnīja krieviete Tatjana Ivanova, kurai uzreiz sekoja četras vācietes.

"Esmu ļoti priecīga par uzvaru, man patīk šī trase," teica Ivanova. Bija jūtams spēcīgais vējš, kas nedaudz patraucēja un nācās veikt tādu kā juveliera darbu. Otrais brauciens nedaudz neizdevās, tomēr galvenais, ka tiku pie uzvaras."

Pasaules kausa līderpozīcijā ar 370 punktiem nostiprinājās šoreiz otro vietu izcīnījušā vāciete Natālija Geisenbergere, M.Tīruma tikusi pie 91 punkta, kas joprojām dod 17.vietu, bet E.Tīruma ar 76 punktiem pakāpās uz 22.vietu.

Pēc sacensībām Siguldā Pasaules kausa sezonā būs pārtraukums līdz nākamā gada janvārim.

Jau vēstīts, ka šajā sezonā sportisti sacentīsies deviņos Pasaules kausa posmos.

Pasaules čempionāts 1. un 2.februārī norisināsies Vistleras trasē Kanādā.

2015.gadā Siguldas trasē risināsies pasaules čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!