Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas kamaniņu braucēja Maija Tīruma sestdien izcīnīja 16.vietu Pasaules kausa izcīņas otrā posma sacensībās Vinterbergā.

Maija Tīruma pirmajā braucienā uzrādīja 13.rezultātu, bet otrajā braucienā Maijai neveicās tik labi un divu braucienu summā sacīkšu uzvarētājai Tatjanai Hifnerei no Vācijas viņa zaudēja 2,379 sekundes.

Tikmēr Elīza Tīruma izcīnīja 21.vietu 24 dalībnieču konkurencē. Elīza pirmajā braucienā ierindojās 22.vietā, bet otrajā braucienā nedaudz uzlaboja savu sniegumu un kopvērtējumā ieņēma 21.vietu.

Otro vietu ieņēma Natālija Geizenbergere no Vācijas, kas Hifnerei zaudēja 0,614 sekundes, bet trešajā pozīcijā ierindojās kanādiete Aleksa Goha.

Savukārt plkst.13.15 sāksies stafetes sacensības.

Kā ziņots, sestdien divnieku sacensībās devīto vietu izcīnīja Vankūveras olimpisko spēļu sudraba godalgas laureāti Andris un Juris Šici, bet Andrejs Bērze/Uldis Logins ieņēma 16.vietu.

Savukārt vīru sacensībās Inārs Kivlenieks un Mārtiņš Rubenis ieņēma attiecīgi 24. un 25.vietu.

Jau ziņots, ka piektdien sacensības sākās ar Nāciju kausu, kurā divnieku konkurencē Bērze/Logins ierindojās devītajā pozīcijā, kvalificējoties pamatsacensībām, bet vēl viena ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš palika pēdējā, 19.pozīcijā, pamatsacensībās neiekļūstot. Savukārt Šici pamatsacensībām bija kvalificējušies automātiski.

Tikmēr vīriešu konkurencē Rubenis ieņēma septīto vietu, bet Kivlenieks ierindojās 16.pozīcijā.

Savukārt Maija Tīruma Nāciju kausā finišēja piektajā vietā, bet viņas jaunākā māsa Elīza palika 13.vietā.

Pirmajā posmā no Latvijas sportistiem vissekmīgāk startēja Šici, kuri izcīnīja septīto vietu. Vēl divnieku konkurencē Gudramovičs/Kalniņš ieņēma 18.vietu, bet Bērze un Logins ierindojās pēdējā, 19.vietā,

Sieviešu vidū devīto vietu izcīnīja Maija Tīruma, bet Elīza Tīruma pirmajā braucienā krita. Savukārt vīriešu konkurencē Kivlenieks izcīnīja 21.vietu, Rubenis ierindojās 25.vietā, bet vēl viens Latvijas sportists Kristaps Mauriņš sasniedza priekšpēdējo, 31.rezultātu.

Tikmēr stafetes sacensībās Latvijas komanda Šicu, Rubeņa un Maijas Tīrumas sastāvā ieņēma piekto vietu.

Kā ziņots, kamaniņu sporta stafetes sacensības pretendē uz iekļūšanu 2014.gada Soču olimpisko spēļu programmā.

Pasaules kausa izcīņā šosezon tiks aizvadīti deviņi posmi, no kuriem pēdējais 19. un 20.februārī risināsies Siguldā. Savukārt pasaules čempionāts 29. un 30.janvārī risināsies Itālijā, Čezānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!