Foto: AFP/Scanpix

Šāgada Latvijas čempionāts kamaniņu sportā ir papildinājies ar vēl vienu titulētu dalībnieku - sacensībās startēs arī divkārtējais olimpiskais medaļnieks Mārtiņš Rubenis, kurš šosezon kā treneris un mehāniķis strādā ar Latvijas jauniešu izlasi, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF)

Latvijas čempionāts kamaniņu sportā risināsies 26. un 27. februārī Siguldas bobsleja un kamaniņu sporta trasē.

Rubenis savu dalību pieteicis vīru ieskaites grupā un spēkiem mērosies ar mūsu jaunajiem sportistiem Riku Kristenu Rozīti, Ināru Kivlenieku, Artūru Dārznieku, Kristapu Mauriņu, kā arī junioriem Ralfu Bērziņu un Gunāru Bergu. Diemžēl veselības problēmu dēļ sacensībās nepiedalīsies II Pasaules jaunatnes ziemas olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs Kristers Aparjods.

Sieviešu sacensībās startēs Latvijas vadošās sportistes - Elīza Cauce, Ulla Zirne un Kendija Aparjode.

Savukārt sacensības divvietīgajām ekipāžām pieaugušo konkurencē tiek pārceltas uz rudeni, jo šobrīd tajās nevar piedalīties divvietīgā ekipāža Andris Šics/Juris Šics, kuri gatavojas braucienam uz nākamo olimpisko spēļu mājvietu Phjončhanu, lai piedalītos trases homologācijā.

Piektdien, 26. februārī, tika aizvadīti oficiālie treniņbraucieni un izloze, bet sestdien, 27. februārī, pl. 9 sāksies sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!