Foto: Juris Bērziņš-Soms

Tradicionālajās kamaniņu sporta pirmssezonas sacensībās starta rāvienos "Prezidenta kauss" sestdien vīru konkurencē trešo gadu pēc kārtas labākais bija Kristaps Mauriņš, bet dāmām jau ceturto reizi pēc kārtas to paveica Elīze Cauce (bijusī Tīruma), vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Vīriešu konkurencē Mauriņš divu startu summā uzrādīja laiku 9,843 sekundes. Otro vietu ar rezultātu 10,014 sekundes, izcīnīja Inārs Kivlenieks, bet trešais bija Artūrs Dārznieks, kurš Kivleniekam zaudēja vien 0,022 sekundes.

Junioru ieskaitē par čempionu kļuva Ralfs Bērziņš.

Dāmu startā Cauce uzrādīja laiku 10,795 sekundes. Viņai sekoja vienīgā juniore Kendija Aparjode, kura bija 11,050 sekundes ātra, bet trešā palika Ulla Zirne - 11,203 sekundes.

Tikmēr divnieku konkurencē samērā negaidīti uzvarēja Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels, kuri sasniedza laiku 10,435 sekundes. Viņiem 0,012 sekundes zaudēja trīskārtējie olimpisko spēļu medaļnieki Andris un Juris Šici, bet trešie ar 10,570 sekundēm palika iepriekšējo divu gadu šo sacensību čempioni Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš.

No junioru sportistiem labākie bija Kristaps Krauze un Edgars Stalts.

Jaunā Pasaules kausa sezona 19.novembrī sāksies Lillehammerē, bet Siguldā nākamā gada 9. un 10.janvārī risināsies šīs sezonas piektais etaps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!