Foto: F64

Latvijas kamaniņu braucēja Ulla Zirne šonedēļ Altenbergas trasē piedzīvojusi kritienu, kura dēļ viņai 2022. gada olimpiskās spēles, visticamāk, ies secen, ziņo medijs "Sportacentrs.com".

Ziņots, ka piektdien Altenbergas trasē norisinās Nāciju kauss kamaniņu sportā. Vīru konkurencē uzvaru izcīnīja Artūrs Dārznieks, bet trešo vietu starp dāmām ieguva Elīna Ieva Vītola.

Sacensībās vajadzēja piedalīties arī Ullai Zirnei. Tā kā Pasaules kausā var pieteikt četras sportistes, Latvijas izlase lēma, ka Zirne būs piektā, kura piedalīsies Nāciju kausā bez iespējas kvalificēties pamatsacensībām. Izlases treneris Kristers Mauriņš atzina, ka Zirnes zemā rezultāta dēļ viņas vietā pieteikta Elīna Vītola.

"Šonedēļ Ulla piedzīvoja kritienu treniņā – ļoti neveiksmīgi nokrita finiša virāžā," medijam "Sportacentrs.com" atklāj kamaniņu izlases treneris Kristaps Mauriņš. "Viņai ir traumēts plecs. Nāciju kausā līdz ar to viņa nestartē, bet svētdien Ullu sūtīsim mājās. Brauks uz Latviju un pārbaudīs plecu. Visticamāk, ātrāk par Nāciju kausu Siguldā mēs viņu apritē neredzēsim."

Nāciju kausa posms Siguldā sagaidāms 8. un 9. janvārī, taču tieši tad arī noslēgsies atlase Pekinas olimpiskajām spēlēm. Paredzams, ka Latvijas izlasei pienāksies trīs kvotas, uz kurām Zirnei būs grūti pretendēt.

Pēc trim Pasaule kausa posmiem trešajā vietā kopvērtējumā ir Kendija Aparjode, sesto vietu ieņem Elīza Tīruma, 21. pozīcijā ir Sigita Bērziņa, bet 27. – Elīna Vītola. Zirne piedalījusies tikai Pasaules kausa posmā Sočos, kur ierindojās 24. vietā. Kopvērtējumā sportiste ieņem tikai 38. pozīciju.

26 gadus vecā Zirne paguvusi piedalīties jau divās olimpiskajās spēlēs – 2014. gadā Sočos un 2018. gadā Phjončhanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!