Foto: LETA
Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbāržā ekipāža gaidāmajā nedēļas nogalē nepiedalīsies Pasaules kausa ceturtajā posmā Vinterbergas trasē, kur vienlaikus notiks arī Eiropas čempionāts, tā vietā izvēloties Eiropas kausa sacensības Sanktmoricas trasē, vēsta portāls "bobslejs.lv".

Melbārdis pagājušajā nedēļā atgriezās Pasaules kausa apritē, piedaloties savā pirmajā posmā abās disciplīnās pēc muguras savainojuma izārstēšanas. Tā kā sezonas sākumu nācās izlaist rehabilitācijas dēļ, šobrīd Melbārdim jāiegūst iespējami vairāk reitinga punktu, lai uz pasaules čempionātu atgrieztos labākā pozīcijā izvēlēties starta vietu. Tādēļ šonedēļ Melbārža komanda trenera Sanda Prūša pavadībā devusies uz Šveici, kur Sanktmoricas trasē notiks Eiropas kausa izcīņas posms – vienas divnieku un divas četrinieku sacensības.

Eiropas kausa posmos tiek iegūti punkti, kuri veido reitinga tabulu. Turklāt nākamnedēļ šajā trasē notiks Pasaules kausa piektais posms, kur priekšrocības jau būs Melbārdim, kurš būs aizvadījis vairāk treniņbraucienu nekā konkurenti.

Eiropas čempionātā Vinterbergā Latviju pārstāvēs skeletonisti Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Lelde Priedulēna, savukārt bobslejā gan divnieku, gan četrinieku kamanas vadīs Oskars Ķibermanis un Uģis Žaļims.

Jau vēstīts, ka Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni aizvadītajā nedēļa tika pie savām pirmajām medaļām Pasaules kausa posmos, kas vairo cerības par veiksmīgu startu arī Vinterbergā. Savukārt Žaļims pērn divniekos bija spēcīgākais Latvijas pilots, tāpēc arī šosezon no pilota varam sagaidīt labus rezultātus, un ne tikai divniekos.

Skeletoniste Lelde Priedulēna pirms gada tieši pēc starta Vinterbergas trasē, izcīnot augsto 6.vietu. Šīs sezonas tendence arī ir ļoti patīkama - 9.vieta, 7.vieta un 5.vieta pagājušajā nedēļas nogalē.

Tikmēr brāļi Martins un Tomass Dukuri jau atkal gatavi cīnīties par Eiropas čempiona titulu. Martins atzinis, ka šīs sezonas svarīgākie starti ir pasaules un Eiropas čempionāts - pārējā sezonas laikā vēl notikšot eksperimenti, lai vēl labāk izmantotu pirmsolimpiskās sezonas priekšrocības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!