Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas kamaniņu junioru izlases treneri Aivars Kalniņš un Kaspars Dumpis pirms šajā nedēļas nogalē Siguldā gaidāmā Eiropas čempionāta junioriem un jauniešiem noskaņoti optimistiski un atzīst, ka no saviem aizbilstamajiem gaida arī medaļas.

Siguldā gaidāmajās sacensībās piedalīsies 123 sportisti no 15 valstīm, bet Latvijas junioru un jauniešu izlases tajās pārstāvēs 21 sportists.

Izlases treneris Kalniņš atzina, ka no Latvijas jaunajiem kamaniņu braucējiem šajā Eiropas čempionātā vajadzētu gaidīt medaļas. "Junioru konkurencē Latviju pārstāvēs sportisti ar starptautisku pieredzi, piemēram, Ulla Zirne, tāpēc var gaidīt labus rezultātus. Savukārt jauniešiem sastāvs ir nokomplektēts pilnībā. No viņiem vēlos izcelt Kristeru un Kendiju Aparjodus, kuri varētu cīnīties par augstām vietām."

"Vasarā paveikts labs darbs, ir strādāts smagi. No manas puses ir izdarīts maksimums, lai sasniegtu labus rezultātus, bet kādi tie būs, rādīs sacensības," pauda Dumpis, kurš uzskata, ka ziemai neraksturīgajiem laika apstākļiem nevajadzētu radīt lielas problēmas, jo tie visiem būs vienādi.

Savukārt Kalniņš izteicās, ka trešdienas rītā Siguldā esot bijis septiņus grādus silts un trases ledus tecējis. "Nedēļas nogalē sola vēsākus laika apstākļus, kas mums ir labas ziņas, jo šobrīd, piemēram, no Krievijas sportistiem trasē atpaliekam divas trīs sekundes, bet lielākā aukstumā mums klātos labāk."

"Esam gatavi sacensībām, mēģināšu veikt abus braucienus labā līmenī," atzina viena no potenciālajām Latvijas junioru izlases līderēm Zirne. "Siguldas trase nav mana iecienītākā, jo tā man sagādā problēmas. Taču pēc pēdējiem treniņiem ir redzami uzlabojumi."

Tikmēr vēl viens junioru izlases kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis uzskata, ka viņš trasei ir pielāgojies un rezultātiem jābūt atzīstamiem. "Lai sagatavotos šim Eiropas čempionātam, ir ieguldīts smags darbs. Man patīk Siguldas trase."

Vieni no Latvijas lielākajām cerībām Zirne un Rozītis kā savus galvenos konkurentus min Krievijas, Vācijas un Austrijas sportistus.
Eiropas čempionāts sāksies piektdien, kad tiks aizvadītas sacensības "A" jauniešiem, kā arī jauniešu un junioru divniekiem. Savukārt sestdien uz starta dosies gan meiteņu, gan puišu junioru sportisti, kā arī tiks aizvadīts komandu brauciens junioriem.

Latvijas junioru izlasē startēs Ulla Zirne, Alise Evelīna Mitkus, Paula Ābele, Riks Kristens Rozītis, Roberts Millers, Kristens Putins/Kārlis Krišs Matuzelis, bet jauniešu izlasi pārstāvēs Kendija Aparjode, Anda Upīte, Kate Keita Fārenhorste, Zelma Bite, Kristens Aparjods, Gunārs Bergs, Ralfs Bērziņš, Edgars Karnītis, Kristers Krauze/Valters Knēts, Ričards Sakovičs/Ralfs Vanzovičs un Aksels Tupe/Kaspars Šļahota.

"Šajā Eiropas čempionātā gaidījām vairāk dalībvalstu, taču nepiedalīsies ASV un Kanāda, kam arī ir spēcīgi sportisti," sacensībām veltītā preses konferencē trešdien sacīja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga. "Šajās sacensībās Latviju pārstāvēs sportisti, kuri ir nākamie medaļnieki 2016.gada jauniešu Olimpiādē, kas norisināsies Lillehammerē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!